SİİRT -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Baykan ve Kurtalan belediye eşbaşkanları, HDP’ye oy veren herkese teşekkür ederek, “Halk hakikatten yana durdu ve oyunu HDP’ye verdi. Biz de halkla beraber yönetecek, halkla beraber üreteceğiz. Başarı bizimdir” dedi.


JINNEWS'in haberine göre; 31 Mart günü yapılan Mahalli ve İdari Yerel Seçimleri’nde kayyım atanan Siirt’in Baykan ilçesini yüzde 27,74 oyla, Kurtalan ilçesini ise yüzde 50,08 oyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) kazandı. Mazbatalarını aldıktan sonra göreve başlayacak olan eşbaşkanlar, seçim sonuçlarını değerlendirerek, halka teşekkür etti.


‘Belediyeler halkındır’


Baykan Belediye Eşbaşkanı Özden Gülmez, seçim süreci boyunca halkın büyük bir özveri ile çalıştığını belirtti. İktidarın tüm baskılarına rağmen Siirt’te belediyeyi aldıklarını ifade eden Özden, “Halk baskılara karşı HDP’nin yanında durdu ve tercihini HDP’den yana kullandı. Biz de buna laik olmak için elimizden geleni yapacağız. Halkımızla beraber çalışmalarımızı yürüteceğiz, halkımızla beraber ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir yönetim sistemi oturtacağız. Usulsüzlüklerle, ihlallerle, sahte seçmen kayıtlarıyla belediyeyi almaya çalıştılar. Yapacağımız tüm çalışmalarımızla bu politikalara cevap olacağız. Belediyeler halkındır, kapısı da açıktır. Bizimle olan, yanımızda duran, sesini sesimizle birleştiren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.


‘Kurtalan bizimdir’


Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Esmer Baran da, oy veren herkese teşekkür ederek, halkın HDP’yi tercih ettiğini vurguladı. AKP’nin elindeki belediyeyi almanın büyük bir başarı olduğunu kaydeden Esmer, şöyle dedi: “Kurtalan Belediyesi 2014 yılında AKP’ye geçmişti, kayyım yoktu. Halk AKP’nin belediyeciliğinden şikayetçiydi, hizmet hiç yoktu. Bu seçimde bize oy vermelerinden de zaten bunu anlıyoruz. 2014 seçiminde yüzde 43 oranında oy alırken, 31 Mart’ta yüzde 50,08 oy aldık. Bu oran bile AKP’nin hizmette zayıf olduğunu gösteriyor. Halkın iradesi rüşvetle satın alınamaz. Kurtalan halkına oy vermeleri için çok fazla vaatte bulundular ama halk hakikatten yana durdu ve oyunu HDP’ye verdi. Biz de halkla beraber yönetecek, halkla beraber üreteceğiz. Kurtalan bizimdir, Siirt bizimdir, başarı bizimdir.”
Editör: Haber Merkezi