Yeni giysiler giyip akranlarıyla ev ev dolaşarak şeker toplayan ve sokakları oyunlarıyla şenlendiren çocuklardan eser yok şimdiki bayramlarda. Bayramda da çalışan çocuğun, “Küçük değilim hayat çok büyük” sözleri ülkenin hâletiruhiyesini özetliyor.

Bayramlar en çok çocukları heyecanlandırıyor. Bayram günleri yeni elbiseler giyen çocuklar, ailelerinden aldıkları harçlıklarla kendilerini sokakta bulur. Ev ev şeker toplayıp doyasıya eğlenen çocuklarla karşılaşmak son dönemlerde nadir hale geldi. Artık sokakta daha çok elinde simit, kestane, midye, mısır, nohut pilav, su vb. şeyleri satan çocuklarla karşılaşılıyor. Ailelerine katkı sağlamak için çalışan bu çocuklar için bayramlar anlamını yitirmiş.

"ADALETİN OLMADIĞI BİR DÜNYA BURASI"

Sabahın erken saatlerinde İstanbul Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde kestane satmaya çıkan M.D, “Ben küçük değilim hayat çok büyük. Adaletin olmadığı bir dünya burası” sözleriyle duygularını dile getiriyor.

Henüz 12 yaşında olan simit satıcısı O.Ç. ise babasına yardım etmek için çalıştığını belirterek, “Bayramlar diğer bütün günlere benziyor. Her zaman ki gibi işte” diyor. (KAYNAK: MEZOPOTAMYA AJANSI)
Editör: Haber Merkezi