BEYAZ HİÇ BU KADAR ZALİM VE KARANLIK OLMAMIŞTI.

Rengi Beyaz KAR'ın hiç bu kadar yalancı ve içi gecenin karanlığından daha kara, karanlık ve kindarca bir intikam içinde olduğunu bilmezdik ya da kim bilebilirdi diyenlerimiz çok. Hatta facianın olduğu yerden uzak da olsak insani duygu ve hissimizle şuan hepimiz yaşananlar karşısında aynı şeyi düşünüyoruz. Ancak unutulmasın ki Bahçesaray(Müküs), Van ilinin yeni bir ilçesi değil. Yıllardır bu ilçe bu felaketin esaretini yaşıyor. Acı olan ise yıllardır muhalefet değil, yönetime bağlı bir belediye'ye ve yetkisi olan bir siyasetçiye sahip bir ilçedir Bahçesaray. İlçe için söylenecek şey şu; Ne yazık ki adına sözü geçersiz, yetki ve varlığı lafta kalan hayali olanak diyeceğimiz bir şanslı ilçe.
Kimse kusura bakmasın çığdan dolayı bu kadar insanın ölümleri 1. Km. kadar problemli olan bir yolun, ihmalsizlikten yok sayılıp görmezden gelmediğinin başka nasıl bir açıklaması olabilir acaba? Burda yaşayan insanların hayatları pahasına coğrafyasının yapısından dolayı 1 Km.lik bir çığ tünelini hak edecek insan ve yaşam değerinin olmadığı acıyı ve resimlerini göz yaşını dökerek okuyor, izliyor ve acıyı paylaşarak yaşıyoruz. Can kurtarayım derken can veren asker ve sivil kurtarma ekibinden ölenlerin acılarına ne denilir acaba. Bu acı tablo ilk değil galiba son da olmayacak kimse safı oynamasın lütfen. İnsan olarak bu teselli sayılmaz tabiki de ama umut sayılabilir bir durum var ortada. Ne mi? Acıyı yaşamadan acı bilinmezmiş, insanın canı yanmadan da can acısı sayılmazmış. Çığ altında kalanlardan bir de bayan siyasetçimiz Sn.Gülşen ORHAN'imiş. Çığı ve o can havlinin çaresizliğini bizzat yaşıyanlardanmış sayın vekilimiz. Yazdığım bazılarına belki saçmalıyor diye algılanabilir belki ama ben yine de paylaşmak istiyorum. Bu coğrafya da doğum büyüyen biri olarak ve o kritik dakikaları yaşadığı için umarım bir an önca burada yaşayan insanların bundan sonra ki zaman diliminde hayatta kalabilmeleri, bir daha milletçe bu felaki ve ölümlerin acısını yaşamamak için siyasi yetkisini kullanır. Yani siyasi yetkisini kullanarak en kısa sürede olması gereken çözümü bulup insan hayatı için faaliyete geçirir. "Zararın neresinden dönersen kar" misali
Acı büyük, keder ağır, umut çaresiz, gece soğuk ve uzun. Ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Kurtarılmayı bekleyenlere ise Rabbim bir an evvel yardım etsin. Çığın olduğu yerde bulunan herkesin yüce Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Dualarımız onlarla olsun. AMİN.


 
Editör: Haber Merkezi