KURBANA KURBANLIK SORULDU MU? Nasıl bir Telaş, nasıl bir heyecan ve nasıl bir kaygı içinde olacak bu son birkaç gün içinde "Müslüman’ım" diyen insanoğlu. Onun için cennet kapısının bir anahtarı garantisi olan "KURBAN BAYRAMINDA KESİLEN KURBANLIK" Sünnet'tir deniliyor ya.

 

 

 

 

KURBANA KURBANLIK SORULDU MU?

Nasıl bir Telaş, nasıl bir heyecan ve nasıl bir kaygı içinde olacak bu son birkaç gün içinde "Müslüman’ım" diyen insanoğlu. Onun için cennet kapısının bir anahtarı garantisi olan "KURBAN BAYRAMINDA KESİLEN KURBANLIK"

Sünnet'tir deniliyor ya. Her sünnet ve farz üslubu ve gereğine uygun sanki yerine

Getiriliyor da. Ne dersiniz sizinle biraz irdeleyelim mi ? kurbanlık kesme telaşında olan belki komşumuz, dostumuz arkadaşımız da olabilir dediğimiz şahısları ?

Çocuğunun dershane ihtiyacını karşılayacak parayı verecek kurbanlığa.

Eşinin ağzında olmayan dişi bırakın  görselliği bozmak bire yana bir o kadar başka sağlık sorunlarında var  ama eşe olan zat sağlığını tehdit eden hastalığın tedavi masrafını karşılayacak parayı verecek kurbanlığa.

Kızının çeyizi, oğlunun düğünü için, evin eksiği geldiğini karşılayacak biriktirmiş olduğu paralar yine verilecek kurbanlığa.

Yıl boyu kumar içki alışkanlığının israfına affedilme bileti olarak korkudan bir köşede biriktirdiği para kurbanlığa.

Kendi akrabalarından bir ekmeğe muhtaç birinin ihtiyacını gidermektense gösteriş merakından biriktirdiği paranın havası kurbanlığa.

O kurban kestirdi de ben aşağı mı? kalacağım Kapris ve kıskançlığından yemeye bile kıyamadığı halde  biriktirdiği para kurbanlığa.

Elindekini avucundakini biriktirip sorumlu olduğu sorumlulukları yerine getirmeden cennet rüyasıyla Hac'da kurban keseceğim diyerek hac'ca giden kurban sahipleri.

Tabii ki bunlar olurken Ataerkil bir zihniyetle söz hakkı elinde olan erkeğin aile bireyi olan  kadına düşünme ve konuşma hakkı bile verilmeden kesilen, kestirilen kurbanlar.

Şimdi tam yerinde sorulması gerekeni soralım;

O parayla kaç yetim giydirilir, kaç kadının geçim sıkıntısı giderilir, kaç yaşlıya yardım eli uzatılır, öğrenci okutulur, evleneceklerin çeyiz yardımı yanın da  düğün masrafı giderilirdi?

İçlerinde saygı duyulacakları tenzih ederek ama söz ya da makam mevki sahibi olan Molla Hoca bozuntusu yobazların daha ne kadar yalan ve sahtekârlıklarının yaşam alanlarımız da yerleri ve söz hakları olacak. Onlar çağımızın din sömürücü virüslerdir emin olun. En çok da televizyon ekranlarında boy gösteren hak ve iman soyguncularından lütfen artık uzak duralım.

Son olarak insanların hayatlarına, yaşam standardına ve sürünmelerine, gecelerin karanlığında sessizce kanun adı altında karar veren statü sahipleri kurbanlıklara da göz diktiklerinin bilincinde olacak herkesin şu soruyu sorması ne güzel olurdu. "Gel dostum birkezliğine de olsa el sıkışıp anlaşalım asıl bayram bu diyeceğiz emin ol. Cennetin garantisi bu

Bayram olsun. Ben sen olayım, sen de ben ol bakalım senin dediğin gibi  samanlık güllük gülistanlık oluyorum mu? Cennete o kadar kolay gidiliyor mu?