"ÖLMEK İSTEMİYORUM" DİYOR KADIN. BEN, BEN, BEN, BEN VE BENLER.

 

 

 

"ÖLMEK İSTEMİYORUM" DİYOR KADIN.

BEN, BEN, BEN, BEN VE BENLER....
BEN diyen daha kaç ben'nin şiddetinin feryadıyla kaç beden yok olup gidecek ya da sakat ve çaresiz kalacak. .
Neden bu benler bu kadar çoğaldı. Ne
oluyor bu insanlara. Kim duyacak bu benlerin imdadının seslerinde ki isyanları. Evet bir kadın olarak avazım çıktığı kadar kadının çığlı diyerek bağırmak istiyorum yazarken: "Daha kaç ben katledilecek, kaç beden öldürülürken toprağı bile görmeden parçalara ayrılıp herbir parçası bir konteynırda bulunacak."
Normalinde TV. Kanallarının yayınlarında
ülke olarak nasılda duyarlı ve kültürlü bir toplum olduğumuzun haberleri zincirleme halinde birbirini taklit ederek yayınlanıyor.
Öyle ki hiçbir sosyal sorumluluk taşıyan merci ve makamların bu hadsizliğe gıkları çıkmıyor. Neden çıksın ki. Halk koyun misali ya. Ya da uyuyanları uyandırmayın akıllıları dile gelmesin dercesine bir suskunluk başını almış gidiyor. Asıl yayın yasağı ekonomik yaşam sıtandartlarımızın gerçeğine
ve siyasetin teline dokunulacak noktalı virgül'e geleceğine özentili ve örnek temsil eden yayınlara gelmeliydi.
Katilini yaşam hakkı için kendisinden söz aldım diye videoya çeken, ben ölmek istemiyorumu bas bas bağırarak, kesilen boğazına rağmen yaşamak istiyorum feryadlarıyla çocuğunun gözü önünde can veren kadın değilmiydi? Sapığı tarafından takip edilip öldürülen geleceğin umudu kadın değilmiydi? Çıkan haberlere göre siyasi ve ekonomik güce sahip olan kişinin evinde öldürülen yine kadın değilmiydi? Töre, namus, kaza, sinirden vb. gibi daha sayamadığım nedenlerden öldürülen kadın değilde koyun uydular sizce? Neden bir elin beş parmağını geçmiyecek kadar öldürülen erkeklerin istatistiği oluyordu, kadınlar av avcı misali öldürülüyorlar. Tek suçları savunma mekanizmaları olan güç, kuvvet ve vücut yapılarımı. Asla ama asla bu kadının öldürülmesine sebep olmamalı olsa bile en zayıf sebep sayılsın. En güçlü sebep Öldür kadını; "MAHKEMEDE SERGİLEDİĞİN DURUŞ GİYDİĞİ TAKIM ELBİSE VE TAKTIĞI KRAVAT İLE İYİ HAL İNDİRİMİ YA DA TAHRİK EDİLDİĞİNDEN MÜEBBET CEZADAN İNDİRİM AL VEYA BERAT ET." Oh ne ala. Yeri gelince de herkes birer yargıç ve hakim olup adalet sergiliyor. Sözüm ona Müslüman ülkeyiz ya, Hz. ALİ'nin adaletine sahibiz ya. Batsın adaletiniz. Utansınlar Ali' nin adalet terazisinin sorumluluğu ve vicdanınını taşımak için lafta müslüman olmak ya da hiç müslüman olmamakda gerekmez. Yeter ki benim başımada gelebilir diyen bir vicdanı olsun. Gerçi adaletin temsili kadın bile neden benim başıma gelmiyor diyoyursa sıradan bir vatandaş veya suçlu katilin vicdanından ne beklersin onuda düşünmek lazım.
Kısacası "Ölmek İstemiyorum" adı altında yapılan video ve feryadların sahibi yarının sevgilisi, kardeşi, eşi ve kadını olacak kızlarımıza bırakılan miras ve korku olmamalıydı. Onun yerine keşke; Bilinçli ve duyarlı bir sistemin yönetiminde ve sosyal projelerle aşkı sevgiyi güveni ve aydın yarınların kadını olacak kadınlarımızın video
ve şarkıları kalsa.
Kadın;"ARTIK ÖLMEK İSTEMİYOR"duyulsun.