DİYARBAKIR - Bağlar Belediyesi’nde, YSK tarafından atanan Başkan Hüseyin Beyoğlu, eşi, kardeşi ve AKP milletvekilleri ile “Sıddıka teyze” isimli kişinin referans olduğu 135 kişi işe alındı. 

MA'nın haberine göre; Diyarbakır’da Yüksek Seçim Kurulu tarafından AKP’li Hüseyin Beyoğlu’nun atandığı Bağlar Belediyesi’nde, 135 kişi işe alındı. İşe alımlarda başta Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile başvurularda “D” olarak yazılan ancak eşi olduğu belirtilen Dürdane Beyoğlu ve kardeşi Haşim Merdoğlu referans olarak gösterildi. Diğer alımlarda ise AKP milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, birçok AKP’li isim ile “Sıddıka teyze” ve “Filiz hanım” isimli kişilerin referans gösterilmesi dikkat çekti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, işe alımları Meclis gündemine taşıyarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Güzel, Bağlar Belediyesi’nin aldığı “şaibeli kararlar” ile gündeme geldiğini belirterek, “Belediyenin işe alımlarından sonra yurttaşlar tarafından tarafımıza iletilen bir listede, işe alım esaslarında referans olan kişilerin işin ehli kişilerden ziyade Belediye Başkanının kendisi, ailesi ve kimi devlet memurları olduğu görülmektedir” diye belirtti.

İşe alınan isimlerin tablosunu da paylaşan Güzel, referans olarak gösterilen Haşim isimli şahsın Belediye Başkanının kardeşi Haşim Merdoğlu olduğu, “D” olarak belirtilen kişinin ise Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu olduğunu söyledi. 

Editör: Haber Merkezi