ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Demirtaş davası sonrası açıklama yapan HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, mahkemenin davadan çekilmemekle bütün Türkiye'ye kötülük yaptığını söyledi.

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu yargılandığı duruşmanın ardından HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, duruşmanın görüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde açıklama yaptı.

Beştaş, bugün Demirtaş davasında en önemli duruşmalardan birini takip ettiklerini belirterek, "Diğer duruşmalara göre engellemeler daha fazlaydı. İnsanlar 1 kilometre ötede durduruldular. Avukatlar yoğun katıldı ve ayakta bekletildi. Salon kocaman olmasına rağmen gazeteciler alınmadı. Bütün bunlar Demirtaş davasının halktan, kamuoyundan kaçırmaya görünmez kılmaya yöneliktir" dedi.

Demirtaş'ın "mahkemeniz tarafsız değildir, çekilin" şeklindeki savunmasına işaret eden Beştaş,  "AKP Genel Başkanının 'biz karşı hamle yaparız' açıklaması sonrası 15 gün boyunca AİHM kararının yerine getirilmemesi zaten Türkiye ve dünyada gündeminde en çok tartışılan meselelerinden biriydi. Mahkeme kararları açık olmasına rağmen bu talep hukuka aykırı şekilde geri çevrildi. Mahkeme bu kadar tarihi açıklamalar sonrasında yarın hiç bir şey yokmuş gibi duruşmaya devam edecek. Bugün yargılayan Demirtaş'tı. Davanın siyasi bir operasyon olduğunu, rehin olduğu bir kez daha ortaya koydu" diye konuştu.

Beştaş, "reddi hakim" taleplerinin kabul edilmemesine dair de itiraz edeceklerini söyledi. Beştaş, "Belediye başkanları, seçilmişler, Leyla Güven halen özgür değil. Siyasi darbe bütün boyutlarıyla devam ediyor. Yargının adeta AKP yargı kolları şekilde çalıştıklarını ilan ettiler" ifadesinde bulundu.

Beştaş, "Mahkeme davadan çekilmemekle bütün Türkiye'ye bir kötülük daha yaptı" dedi.(Kaynak MA)
Editör: Haber Merkezi