İZMİR - Trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Nasır Sönmez hakkında verilen işe iade kararına tepki gösteren Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, "Kızgınız. Geç gelen adalet, adalet değildir" dedi.  

İzmir’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerine son verilen kamu emekçilerinin, işlerine geri dönmek için başlattığı oturma eylemi 156’ncı haftasında devam etti. Karşıyaka Çarşı'da gerçekleşen eylemde kamu emekçileri sık sık "KHK'ler gidecek, biz kalacağız" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı. Eylemde, "İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" yazılı pankart açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden KHK ile işlerine son verilen kişiler de açıklamaya destek verdi. 

‘KIZGINIZ’

Eylemde konuşan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, hakları için alanları terk etmeyeceklerinin mesajını verdi. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun ihraç edilen ve iki ay önce trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Nasır Sönmez hakkında verdiği karara değinen Beyazadam, "Arkadaşımızın göreve iade kararını açıklandı. Tekirdağ Çorlu'da yaşayan, ihraç edildikten sonra ciddi ekonomik zorluklar yaşayan arkadaşımız yaklaşık iki ay önce bir kaza sonucu yaşamını yitirdi. Üzgünüz, kızgınız. Geç gelen adalet, adalet değildir" diye konuştu. 

KHK'lerin yarattığı mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini isteyen Beyazadam, şöyle devam etti: "Haklı mücadelemizi sürdürürken bu utancı daha fazla taşımayın. Arkadaşlarımızı işlerine derhal iade edin. Hakikatleri toplumdan saklayamazsınız. Herkes olan bitenin farkında. Baskılarla bizleri yıldıramayacağınızı buradan tekrar haykırıyoruz." (MA)

Editör: Haber Merkezi