HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Parti Meclisi'nin toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Partinin genel merkez binası önünde yapılan açıklamada, PM üyeleri de yer aldı.

Bilgen’in gündeminde Afrin’e yönelik operasyon vardı.

Bilgen, “Diyarbakır il binamızda açıklama yapılmasına izin verilmiyor. Barış denilmesinden bu kadar korkulması aslında her şeyi özetliyor. Parlamentoda bu konular konuşulmasın diye parlamento tatil edildi. Bu kadar kritik gündemde milletvekilleri kış tatiline gönderildiler” dedi.

Erdoğan'dan Afrin operasyonu protestolarına gözdağı

Türkiye’yi yönetenlerin Türkiye toplumunun ortak yaşama iradesini de bombaladığını söyleyen Bilgen, “Çok yakın tarihlerde Kilis’te okulların bahçesine bombalar düşüyordu kimse operasyon yapmayı düşünmedi. Türk askerleri canlı canlı yakıldı, kimse bunu bir tehdit olarak görmedi, kabul bile etmedi. Dün akşam Kilis’e bombalar atıldı deniyor. Afrin-Kilis arası kaç kilometre? İşte manipülasyonların sonu yok. Başbakan 'orada zulüm vardı' diyor. Madem Afrin’de zulüm vardı da insanlar niye oraya göç ediyor. Afrin’in nüfusu aldığı göçlerle neden ikiye, üçe katlandı. Sünni Araplar bile niye oraya sığındı” diye konuştu.

Afrin’e atılan bombaların halkların ortak gelecek kurmasına yönelik olduğunu anlatan Bilgen, “Türkiye Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasına tanıklık etti. Süleyman Şah 'zeytin dalı' idiyse Afrin’e yapılan saldırı da zeytin dalının kırılmasıdır. Bu coğrafyada yüz yıllarca kan döküldü. Birileri bu kanın devam etmesini istiyor. Bu operasyona izin verenler de başka arayışların içindeler. Bu oyunu bozmak hepimizin görevi. Afrin’e karşı Rusya’ya ne taahhüt edildi bilmek istiyoruz. Operasyona onay verenler Türkiye’den hangi tavizleri kopardı” diye sordu.

TSK, Afrin’e 'Zeytin Dalı Harekatı' başlattı

Afrin operasyonunda 2. gün: Kara harekatı başladı
BARIŞI SAVUNACAĞIZ
Toplumsal muhalefetin savaşa karşı durması gerektiğini söyleyen Bilgen, “Aleviler, emekçiler, dindarlar, yoksullar savaş istiyorlar mı? Eğer halk istemiyorsa bu savaşı kim istiyor? Toplumun bununla yüzleşmesini sağlamak da muhalefetin birinci görevi olacaktır. Savaşa karşı her çabayı sonuna kadar destekleyeceğiz. Barış da bir o kadar cesareti, dayanışmayı inşa etmeyi gerektirecek. Biz de bu inançla çalışmalarımızı barışın sağlanması için vereceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
Editör: Haber Merkezi