ELAZIĞ-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Ülkeyi yasa boğan 6.8 büyüklüğündeki deprem Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı Çevrimtaş köyünde sağlam ev bırakmadı. Taş yapılı evlerin neredeyse tamamının yıkıldığı köyde enkaz altında kalan iki yurttaş yaşamını yitirdi. Köyde çok sayıda hayvan da yıkıntının altında can verdi.


Cumhuriyet'en Alican Uludağ'ın haberine göre; 6.8 büyüklüğündeki deprem Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı Çevrimtaş köyünde sağlam ev bırakmadı. Taş yapılı evlerin neredeyse tamamının yıkıldığı köyde enkaz altında kalan iki yurttaş yaşamını yitirdi. Köyde çok sayıda hayvan öldü.

Deprem sonrası Cumhuriyet’in gittiği köyde bütün evlerin yıkıldığı görüldü. Yıkılan ahırlarda da çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan öldü. Az sayıda inek ve koyun ise köye gelen Jandarma Özel Harekât’a bağlı askerler tarafından kurtarıldı. 5.5 aylık hamile bir inek de bunlardan biri oldu. Ancak bir ayağı sakatlanan inek ayağa kalkamıyor. Köydeki diğer hayvanlara da burada kamp kuran jandarma bakıyor.



Köy muhtarı Ramazan Alparslan, depremin yazın olması durumunda çok sayıda kişinin öleceğini belirterek, “Kış olduğu için köyde kimse yoktu. Bu nedenle ucuz atlattık. Deprem olunca köydeki evler yıkıldı. İki kişinin cenazesini çıkardık. Köyde kimse kalmadı, herkes şehre gitti” dedi.

Depremde komşu Ilıncak köyünde ise bir kişi yaşamını yitirdi. Ilıncak gibi komşu Duygulu köyünde de birçok ev hasar gördü.




Editör: Haber Merkezi