BİTLİS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; 22 Haziran 2019 Cumartesi günü Diyarbakır'da bir kavgayı ayırmaya çalışırken kendisine isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Avukat Armanç Arkaş'na Bitlis Hukukçular Platformu bir  baş sağlığı mesajı sosyal medya hesaplarında yayınladı.

"22/06/2019 Cumartesi günü Diyarbakır'da meslektaşımız Av. Armanç ARKAŞ'ın tarafı olmadığı silahlı bir kavgayı ayırmaya çalışırken kendisine isabet eden kurşunun hayatını kaybetmesine neden olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu üzücü olay ne yazık ki bir rastlantı değil, toplumumuzda artan şiddet olaylarının, bir ödül olarak cezasızlığın, önlemi alınmayan bireysel silahlanmanın sonucudur. Özellikle yazılı ve görsel medya; silahları, çatışmayı ve intikamcılığı teşvik ederek bu vahim olayın en büyük müsebbibi olmuştur. Önlemi alınmayan bireysel silahlanma maalesef gün geçtikçe yaşam hakkı ihlallerine sebep olmaktadır. Son zamanlarda bilhassa avukat meslektaşlarımızın artan şiddet olaylarına muhatap kalmaları, tepkisiz kalmanın ve olayları basit bir adli vakıaya indirgemenin sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu tür olayların önüne geçmenin yolu bireysel silahlanmanın zorlaştırılması için gerekli yasal düzenlemeleri hayata sokmanın yanında şiddet ağzının bir an evvel terk edilmesidir. Toplumun huzuru ve sağlığı için yeterli ve gerekli adımların gecikmeksizin atılmasının hepimizin yararına olacağını bir kez daha hatırlatıyoruz.


 

Bu vesile ile meslektaşımız Av. Armanç ARKAŞ'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine, sevenlerine, Diyarbakır Barosu'na ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı mesajlarımızı iletiyor, acılarını paylaşıyoruz."


Görüntünün olası içeriği: yazı

BİTLİS HUKUKÇULAR PLATFORMU


https://www.facebook.com/bitlishukukcularplatformu/?

Editör: Haber Merkezi