Tatvan Esnaf Sanatkârlar Odası seçimlerinde Bitlis tarihinde bir ilk yaşandı. Oda başkanlığına 4 dil bilen 2 üniversite mezunu bir kadın esnaf aday oldu.
Tatvan Esnaf Sanatkârlar Odası seçimlerinde Bitlis tarihinde bir ilk yaşandı. Oda başkanlığına 4 dil bilen 2 üniversite mezunu bir kadın esnaf aday oldu.



Bitlis’in Tatvan ilçesinde yenilenen Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimlerinde bir kadının başkan adayı olmasıyla Bitlis tarihinde ilk kez bir oda seçimine kadın başkan adayı katılıyor. Tatvan’da yaşayan bir çocuk annesi Mizgin Aygül (30), 25 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağanüstü Genel Kurulunda aday olduğunu açıkladı.

Seçime kısa bir süre kala adaylık kararı aldıklarını söyleyen Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Mizgin Aygül, konuya ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

Açıklamasında radikal bir karar aldıklarını belirten Aygül ‘Üyesi olduğum Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odasında son 3 aydır farklı sebeplerden dolayı seçim yenilenmek zorunda kalındı. Zaten ekonomik darboğazla cebelleşen esnafımızın aylardır bu gündemle meşgul edilmesine dur denilmesi, gittikçe karışan bu işe kadın eli değmesi gerektiğini düşündüğümüz için aday oldum. Esnafımız artık seçim, çekişme, gerginlik değil hizmet bekliyor. Yönetim kurulumuzda yer alacak arkadaşlarımız hazır. İnce eleyip, sık dokuduğumuz bir liste oldu. Yine oda bünyesinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz bir dizi projemiz var. Hayata geçireceğimiz bu projelerle hem esnaflarımızın elini güçlendirmiş olacağız hem de sorunları büyük ölçüde çözmüş olacağız. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde oldukça samimi ve olumlu geri dönüşler ve tepkiler alıyoruz. Bu olumlu tepkiler bizi hem sevindiriyor hem de bu yolda bize güç kazandırıyor. Tüm esnaflarımızın desteğini bekliyoruz, seçimlerin memleketimiz ve esnaflarımız için hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi.

Mizgin AYGÜL Kimdir?

Mizgin AYGÜL 1987 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğdu. AYGÜL, ailesiyle birlikte 1993 yılında Antalya’ya göç etti. İlk ve ortaöğrenimi Antalya’da tamamlayan AYGÜL ardından Antalya Gazi Anadolu Lisesi Yabancı Dil Bölümünden mezun oldu. AYGÜL, 2008 yılında Uludağ Üniversitesi ‘Endüstri Bitkileri Yetiştirme ve Değerlendirme Bölümü’nü, bölüm birincisi olarak bitirdi. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan AYGÜL, halen Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünde eğitimine devam etmektedir.

2009 yılından itibaren Tatvan Belediyesinde 3 yıl kadar çalıştıktan sonra belediyedeki işinden ayrılarak iş hayatına atılan AYGÜL, 2013 yılında AjansAktuel Reklam Ajansını kurdu. AYGÜL kurucusu olduğu Basın-Yayın ve Reklamcılık alanında hizmet üreten ve 2018 yılı itibariyle bünyesinde Meclis Aktuel, Kampus Aktuel, Belediye Aktuel gibi ulusal çaplı yayınların yanı sıra Bitlis Emlak Pazarı, Bitlis Oto Pazarı gibi yerel yayınları ve dijital baskı merkezi barındıran AjansAktuel’de halen aktif olarak yöneticilik yapıyor.

Türkçe ve Kürtçenin yanı sıra ileri düzeyde İngilizce bilen AYGÜL, başlangıç düzeyinde olduğu Farsça eğitimine devam ediyor.  evli olan Mizgin AYGÜL’ün Deniz Perver adında, 2 yaşında bir oğlu var.
Editör: Haber Merkezi