BİTLİS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Binali Yıldırım'ın "Kürdistan mebusu" açıklamasının yansımaları devam ederken bir AKP'li belediye daha Kürtçe tabelayı söktü. Bitlis Merkez ilçesine bağlı AKP yönetimindeki Yolalan (Tatik) Belde Belediyesi'nin de binada bulunan Kürtçe tabelayı söktü.
MA'nın haberAKP yönetimde olan Bitlis ve Tatvan Belediyesi'ndeki Kürtçe tabelaların sökülmesine tepkiler devam ederken, Bitlis merkez ilçesine bağlı Yolalan Belde Belediyesi’nin Kürtçe tabelayı indirdiği ortaya çıktı. Yolalan Belde Belediye Başkanı DBP'li Felemez Aydın döneminde belediye binasına asılan Kürtçe tabela 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen AKP'li Kerem Çabuk tarafından söktürüldü. AKP'li başkan belediye binası önünde bulunan "Şaredariya Tatik" yazılı tabelayı indirerek sadece Türkçe yazılı tabelayı bıraktı.


AKP'li Bitlis Belediyesi Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediye binasında yazılı Kürtçe tabelayı "Siyasi" olarak değerlendirerek değiştirmiş ve daha sonra Kürtçe, Türkçe, İngilizce yazılı "Bitlis'e hoş geldiniz" yazılı tabelayı sökmüştü. Tatvan Belediyesi ise “Tatvan Belediyesi, Şaredariya Tetwan” yazılı tabelayı kaldırarak, yerine “Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü” tabelası aşmıştı. Tatvan Belediyesi son olarak da mezarlıktaki Kürtçe tabelayı kaldırmıştı.

Editör: Haber Merkezi