BİTLİS- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ, Seçmenlerin bir kısmını Vahit Kiler’in İstanbul’dan kaydırdığı, AKP Belediye Başkan adayı, babası ve kardeşlerinin evlerinde yığınsal seçmen olduğu iddialar arasında

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin adayı Nasrullah Tanğlay 10.194 oy ile Bitlis’te seçimi kazandı.

Bitlis’e seçmen kaydırılarak kentin iradesi ile oynandığı iddiasıyla HDP Genel Merkezi ve Bitlis HDP İl Örgütü'nün, AKP’nin İstanbul’da yaptığı olağanüstü başvuru yöntemiyle YSK’ya başvuru yapacağı öğrenildi.

Seçimden sonra Barış ve Demokrasi Parti (BDP) eski Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, kişisel Twitter hesabından seçmen yolsuzluğu yapıldığını öne süren paylaşımlar yaptı.

Karabaş, Bitlis’de aynı dairede 30-40-50 ve 80 kişilik seçmenlerin kayıtlı olduğunu iddia ederken AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in ikametinin bulunduğu eski vali konağında 81 seçmen olduğu tespit edildiğini söyledi.

Kaydırılan seçmenlerin hemen hemen hepsinin farklı illerin nüfusuna kayıtlı olduğunu ifade eden Karabaş, seçmenlerin önemli bir kısmının Bitlis’te ikamet etmediğini söylüyor.

Seçmenlerin bir kısmını Vahit Kiler’in İstanbul’dan kaydırdığı, AKP Belediye Başkan adayı, babası ve kardeşlerinin evlerinde yığınsal seçmen olduğu iddialar arasında.

Seçimlerdeki oy kaydırma işleminin organize olduğunu savunan Karabaş, “31 Mart yerel seçimlerinde onlarca evde yüzlerce seçmenin Bitlis’te ikamet etmemesine rağmen seçmen olarak kaydedilip oy kullandığını tespit ettik. Yine tüm bölge illerinde olduğu gibi Bitlis’te de çok sayıda polis ve jandarmanın geçici görev adı altında seçmen olarak kaydedilip oy kullandığını tespit ettik. Seçimlerde sınırlı sayıdaki kişi farklı nedenlerle seçmen kaydını bir yerden diğer yere taşır, ancak iktidar partisinin vekilinden Belediye Başkan adayına hatta yöneticilerine kadar onlarca adreste yüzlerce seçmenin yığılması ancak organize bir girişim olabilir” ifadelerini kullandı.

Nüfus Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurulu’nun dahil olduğu bir usulsüzlük yapıldığını öne süren Karabaş, “Nüfus müdürlüğü, emniyet müdürlüğü ve ilçe seçim kurulunun içinde olmadığı veya göz yummadığı bir organizasyonun böylesi  toplu seçmen kaydını gerçekleştirmesi mümkün değil, bu organizasyonun içinde içişleri Bakanlığı açık bir şekilde yer alarak küçük yerleşim birimlerine seçimin kaderini değiştirecek sayıda polis ve jandarmayı seçim güvenliği adı altında seçmen olarak kaydetmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlık seçimi nedeniyle gerçekleşen seçmen hareketi ile ilgili açıklamasını anımsatan Karabaş, iktidarın bir çok yerde seçmen kaydırdığını ve açık örnekler olduğunu söyledi.

İktidarın Kürt il ve ilçelerinde seçimi kazanabilmek için kolluk kuvvetleri dahil bir çok seçmen taşıdığını söyleyen Karabaş, “Erdoğan İstanbul’da 300 bin kişi muhtarlık seçimi için Anadolu’ya gittiğini onun için seçimi kaybettiklerini söyledi. Bizler bu seçmenlerin muhtarlık için değil iktidar tarafından Kürt il ve ilçelerinin HDP’den alınması için gönderildiğini biliyoruz.  Şırnak başta olmak üzere Bitlis’ten Muş’a Ağrı’dan Bingöl’e Tatvan’dan Malazgirt’e kadar bir çok il ve ilçede seçimin bu şekilde alındığını biliyoruz. Bitlis İl örgütümüz ile genel merkezimiz seçimdeki açık şaibeli durum ile ilgili itirazlarını yapıyorlar. Partimiz ve halkımız bu itirazlardan sonuç alınamayacağını biliyor. Buradaki başvurular ile Türkiye kamuoyunu AKP’nin organize ettiği hukuk ve ahlak dışı uygulamalarından haberdar etmek ve bu şaibeyi delilleriyle ortaya çıkarmak derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

Karabaş'ın Twitter paylaşımlarından bazıları şöyle:







Nezir Karabaş@nezirkarabas








Başakşehir’i bırakın Bitlis’e gelin diyoruz,çarşaf-çarşaf yığma seçmen listesi yayınlıyoruz tıs yok.Polisinizi,müfettişlerinizi Başakşehir’e göndereceğinize Bitlis’e gelin.O seçmenlerin Bitlis’te yaşamadığını size ispatlayalım.









99 kişi bunun hakkında konuşuyor


















Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle








Nezir Karabaş@nezirkarabas








Büyükçekmece’yi bırak Bitlis’e gel.Yine Hüsrevpaşa Mah. Bu defa 1235 Sok.Kapı No:11 Daire No:14.Bu dairede ise 31 seçmen var.Bu seçmenlerin yazıldığı daire sahipleri ,Twitter üzerinden adlarını yayınlamamızı engellediler.









22 kişi bunun hakkında konuşuyor



















Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle








Nezir Karabaş@nezirkarabas








AKP Büyükçekmece’yi hala gündemde tutuyor.Bizde Bitlis’te AKP ve devlet yetkililerinin hırsızlığını deşifreye devam ediyoruz..Hüsrevpaşa Mah.1206 Sok.Kapı:21 Daire:11. Tam 48 seçmen.80 yaşında dede,78 yaşında nene,18 yaşında gençler.Hepsi aynı yerde.









110 kişi bunun hakkında konuşuyor
















Kaynak Demokrat Haber-Bitlis/ Selda Manduz
Editör: Haber Merkezi