ANKARA - Tüm meslektaşlarının Kobanê Davası’na alınmaması üzerine salonu terk eden avukatlar, “Biz bu hukuksuzluğa ortak olmamak için dışarı çıktık” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası'na avukatlarının tamamı alınmadı. Bunun üzerine avukatlar, salonu terk etti.

Tüm avukatların içeriye alınıncaya kadar duruşmaya katılmayacaklarını söyleyen avukatlar, duruşmanın yapıldığı salonun kapısında basın açıklaması yaptı. Alkışlar ve “savunma susmadı, susmayacak” sloganları eşliğinde başlayan basın açıklamasında avukatlar adına Avukat Mehmet Emin Aktar konuştu.

'SAVUNMA YAPMAYACAĞIZ'

Avukatların bağımsızca ve özgürce savunma yaratacağı koşullar yapılmadığı sürece, savunma yapmayacaklarını söyleyen Aktar şöyle devam etti: “Keyfi gerekçelerle avukatları içeriye almıyorlar. Almazlarsa biz de devam edemeyeceğiz. Çünkü savunma bütünlüğünün bozulduğunun bozulduğunu söylememize rağmen taleplerimiz zapta geçirilmedi. Mahkeme iddianamenin kabul kararının okunduğunu belirterek yoklama yapmaksızın, kimlik tespiti yaptı. Kimin müdavisi var, kimin yok bilmeksizin, bunu yapmaya çalıştılar.  Biz bu hukuksuzluğa ortak olmamak adına içerideki meslektaşlarımızla dışarı çıktık. Bu giderilmediği sürece bu davada savunma görevi üstlenen avukatların tümü, salona alınmadığı sürece biz savunma yapmayacağız. Avukatların bağımsızca ve özgürce savunma yaratacağı koşullar yapılmadığı sürece, biz de savunma vermeyeceğiz."

(Haber MA- Görsel Ötekilerin Gündemi)

Editör: Haber Merkezi