İSTANBUL - İşten atılmaların İnsan hakları ihlali olduğunu belirten KHK’lılar Platformu, hafta boyu alanlarda olacak.

İstanbul KHK’lılar Platformu, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası ilişkin Kadıköy’de bulunan Eminönü İskelesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, görevlerinden ihraç edilen birçok kamu emekçisi katıldı. 

Platform adına konuşan Emine Yüzgeç, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne Türkiye’nin uymadığını ifade etti. KHK ile işlerinden atılan insanların fiili olarak vatandaşlık haklarından mahrum bırakıldığını söyleyen Yüzgeç, “Bu ülkede, bizlere karşı, 4,5 yıldır bir ‘insanlık suçu’ işleniyor. Bizler 4,5 yıldır KHK cehennemini yaşıyoruz. Bizler 4,5 yıldır, kendi vatanımızda ‘vatansız’ muamelesi görüyoruz. İktidar ve yandaşlarının propagandasını yaptıkları gibi biz KHK’lılar, sadece işsiz bırakılmadık. Bizlerin tüm insan hak ve hürriyetleri de ellerinden aldı. Kendi doğduğumuz topraklarda büyük bir dışlamaya ve ötekileştirmeye maruz bırakıldık. Kendi doğduğumuz topraklarda fiilen vatansızlaştırıldık, açlığa ve ölüme mahkum edildik” ifadelerini kullandı.

İNSAN HAKLARI İHLALİ

Paklarından vazgeçmeyeceklerini söyleyen Yüzgeç, “Bize karış işlenen ‘insanlık suçlarını’ bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz ve diyoruz ki; ‘KHK’lar İnsan Hakları İhlalidir’ ve bu suça ortak olanalar mutlaka ve mutlaka insanlık hukuku ve vicdanı önünde yargılanıp mahkum edileceklerdir” diye konuştu.

Yüzgeç, 17 Aralık’a kadar her gün saat 14.00’de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. ( MA )

Editör: Haber Merkezi