ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Tüm arkadaşlarının işe geri dönmesi için mücadelelerinin bu yıl da süreceğini söyleyen KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, "Türkiye’nin demokratikleşmesi için herkesin ortak mücadeleyi büyütmesi gerek" dedi.
MA'nın haberine göre; Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, 2020 yılının kendileri için mücadele yılı olacağını ifade etti. 2019 yılının işçiler, yoksullar, kadınlar ve gençler açısından zorlu bir yıl olduğunun altını çizen Bozgeyik, Türkiye’de emekçilerin her gün biraz daha yoksullaştığını ifade etti. OHAL ilan edilmesinden sonra çıkarılan KHK’lerle kamu emekçilerinin hedef alındığına dikkati çeken Bozgeyik, “Yüz binlerce kamu emekçisinin düşünce, ifade özgürlüğü, çalışma, sendikal örgütlenme ve seyahat özgürlüğü gibi temel hakları bir gecede ellerinden alındı” dedi.


‘ÖZEL KOMİSYONLAR İHRAÇ EDİYOR’


Bozgeyik, OHAL’in bitmesinden sonra ihraçların Bakanlıklar bünyesinde kurulan özel komisyonlar tarafından yapıldığına dikkati çekerek,“Ağustos ayında kayyumları atanması sonrası belediyelerde çalışan kamu emekçileri büyük bir baskı ile karşı karşıya kaldı. Atanan kayyumlar birçok arkadaşımızın sözleşmelerini fes ederek işten çıkardı” ifadesinde bulundu.


‘AMAÇ HUKUKSUZLUKLARI DEVAM ETTİRMEK’


Bakanlıklar bünyesinde kurulan özel komisyonun amacının OHAL döneminde yapılan hukuksuzlukları devam ettirmek olduğunu söyleyen Bozgeyik, “İşten çıkarılan emekçiler ifadeleri bile alınmadan çıkarılıyorlar herhangi bir yasal dayanakları olmadan insanları mağdur ediyorlar” dedi.


‘ORTAK MÜCADELE BÜYÜTÜLMELİ’


Fransa, Arjantin, Kolombiya, Lübnan, Irak ve İran’da gerçekleşen protesto gösterilerine değinen Bozgeyik, emekçilerin “Tek adam rejimlerinin” neden olduğu krizlere karşı ayaklandıklarını söyledi.


“KESK yönelik yapılan baskı politikaları şimdiye kadar sonuç almadı bundan sonrada alamaz” diyen Bozgeyik, “2020 yılında hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz. Tüm üyelerimiz işlerine geri dönene kadar mücadele edeceğiz. Türkiye’nin demokratikleşmesi için herkesin ortak mücadeleyi büyütmesi gerek. 2020’de hakların barış içerisinde bir arada yaşadığı savaş ve çatışmaların olmadığı, insanların kimliklerinden dolayı baskı görmediği, demokratik bir Türkiye’nin yaratılması için mücadele edeceğiz” ifadesinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi