BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Batman Söz Gazetesini ziyaret eden Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şube Başkanı Nusret Basmacı ve Batman Şube Başkanı Adnan İnci, Batman-Diyarbakır yolundaki tren hattının raybüse dönüştürülmesi yönünde yürüttüğümüz imza kampanyasına destek verdi.

TREN HATTI, RAYBÜS İÇİN UYGUN

Batman Söz Gazetesi ziyaret eden Basmacı ve İnci, aktif halde bulunan tren hattının, raybüs ulaşımı için de uygun olduğunu açıkladı. Raylı sistemin kurulması halinde devlet ekonomisine de katkı sağlanacağını belirten Basmacı “Batman-Diyarbakır arasında 90 kilometre tren hattı zaten aktif. Yolcu taşımacılığında kullanılan tren hattı, raylı sistem için de uygundur” dedi.

DEVLET EKONOMİSİNE DE KATKISI OLUR

Bölgede dizel ile çalışan demo, batı illerinde elektrikle çalışan emo raylı sistemler ile taşımacılık yapılabildiğini belirten Basmacı “Batman-Diyarbakır arasında kurulacak raylı sistem, devlet ekonomisine de katkı sağlar. Devlet bunu işletirken bütçesine gelir sağlar. Üstelik çok da maliyetli bir proje değil. Rahatlıkla kurulabilir. Batman’da oturup Diyarbakır’da çalışan memurlar, Diyarbakır’da oturup Batman’da okuyan öğrenciler ya da hastalar, 90 kilometreyi, raylı sistemle 40 dakikada gidip gelebilir. Bu yolda araç trafiği azalır, kazalar azalır, hava kirliliği azalır. Sadece 2 set bile yeterli olur. Sabah aynı saatte Batman ve Diyarbakır’dan çıkacak raylı araçlar, Bismil’de karşılaşır, biri Batman’a, biri Diyarbakır’a devam eder. Her araçta en az 250, ayaktaki yolcularla Bin yolcu taşınabilir” dedi.

SİYASETÇİLERİN DESTEĞİ GEREKİYOR

Basmacı ve İnci, kampanyamıza imza atarken “Eskişehir’de 20 yıl önce kullanılan bu sistemi şimdi Batman’a istiyoruz. Bu imkânsız bir proje değil. Batı illerinde raylı sistem kurulduktan sonra kullanım dışı kalan tren vagonlarını Batman’da kullanıyoruz. Oysa Batman ve Diyarbakır da raylı sistemi fazlası ile hak ediyor. Siyasetçilerin ve bürokratların bu kampanyaya destek çıkması gerekiyor” dedi.
Editör: Haber Merkezi