İZMİR- BTS İzmir Şubesi, gerçekleştirdikleri oturma eyleminin 3’üncü haftasında da sürgünlerin geri alınması talebini yineledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü yönetimi tarafından, Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın (BTS) İzmir Şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin sürgün edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Her Pazartesi günü Alsancak Gar önünde yapılan oturma eyleminin 3’üncü haftasında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de katılarak destek verdi. 

Eylemde basın açıklamasını BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu.

‘SENDİKAL MÜCADELE ENGELLENİYOR’

BTS'nın demiryollarında, havayollarında ve limanlarda olmak üzere ulaştırma iş kolunda örgütlü 30 yıllık mücadele geçmişi olan bir sendika olduğunu söyleyen Akyol, son dönemde Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı TCDD Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından hem BTS hem de Haber Sen üyeleri ile  yöneticilerine karşı ciddi baskı ve sendikal mücadelenin engellenmesi ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Pandemiden dolayı şehirlerarası seyahat yasakları nedeni ile yolcu trenlerinin kaldırıldığını ve kış döneminde yolcu trenlerinin çalışmamasının, bazı bölgelerde kardan yolu kapanan bir çok köyün tek ulaşım aracının da kaldırılması anlamına geldiğini söyleyen Akyol, "Bu da halka ayrı bir eziyettir. Hergün yüzlerce kişi garlara gelerek yolcu trenlerinin ne zaman çalışacağını neden çalışmadığını sormaktadır. TCDD ve TCDD A.Ş ile Ulaştırma Bakanlığı  Kamu hizmeti görevi yapan bir kurumun bu görevini neden yapmadığını bir an önce açıklamalıdır" diye konuştu.

‘SÜRGÜNLER İPTAL EDİLMEZSE ANKARA'YA YÜRÜYECEĞİZ’

Sürgün kararları veren PTT Genel Müdürlüğü’nü ve tüm bunlara izin veren Ulaştırma Bakanlığı’na seslenen Akyol, son olarak "KESK Bileşenleri yönetici ve temsilcilerine karşı yürütülen sürgün kararlarını geri almaya, sendikamız üye ve yöneticilerine yönelik baskıya son vermeye ve aklı-selim bir şekilde yasa ve yönetmeliklere uygun davranmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde sendikamız bugüne kadar yarattığı mücadele geleneğiyle hareket edecek, her türlü fiili, meşru ve hukuki mücadelesini her platformda sürdürecektir. Bu kapsamda da 02 Şubat Salı günü İzmir, İstanbul, Zonguldak ve Diyarbakır olmak üzere BTS ve HABER-SEN olarak dört koldan Ankara’ya yürüyeceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi