ADANAÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  BTS Adana Şubesi, İskenderun temsilcileri Kamil Gürkan’ın maruz kaldığı baskı, mobbingi protesto etti.
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şubesi, İskenderun temsilcileri Kamil Gürkan'ın mobbing uygulamasına ve sicil bozma işlemine karşı basın açıklaması düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 6’ncı Adana Bölge Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve çok sayıda emekçi katıldı.


'HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK YAPMADI'


İskenderun Temsilcisi Kamil Gürkan’a yapılan hukuksuzluğu protesto etmek için bir araya geldiklerini ifade eden BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, mobbing uygulaması ve sicil bozma işleminin gerekçesinin görev sırasında Gürkan’ın giydiği kıyafetin gösterildiğini söyledi. Gürkan'ın hırsızlık ve yolsuzluk yapmadığını anlatan Özkan, "Asıl sebep Kamil Gürkan’ın giydiği kıyafet değil sendikamızın ilçe temsilcisi olması ve işyerlerindeki yanlışlıklara karşı tutumudur” diye belirtti.


'KIDEMİ DÜŞÜRÜLDÜ'


Gürkan’ın, İskenderun Gar Müdürü Mehmet Ali Şimşek’in haksız ve hukuksuz biçimde baskı, mobbing  ve soruşturmalara maruz kaldığını aktaran Özkan,“Bu baskı ve mobbingin gelmiş olduğu en son nokta; ilçe temsilcimiz Kamil Gürkan’ın sadece bu sebeple sicil notunun İskenderun Gar Müdürü tarafından D seviyesine düşürülerek, başka bir işyerine gönderilmek suretiyle sürgün edilmek istendi. Sendikamızın girişimleri sonucu sicili değiştirilmiş, fakat temsilcimizin hak ettiği ve sendikamıza TCDD yönetimi tarafından söz verilen A sicili notu verilmemiş, B’ye düşürülmüştür. 399’a tabii olarak çalışan personelin sicil notunun düşürülmesi, personelin maaşına doğrudan etki etmektedir. Personelin sicil notunu A’dan B’ye düşürülmesi ile personelin maaşı yıllık yüzde 4’lük bir azalmaya sebep olmaktadır. Personel sicil değerlendirme formlarının hangi esaslara göre doldurulacağı açıkça yazılı olarak belirli olmasına rağmen, İskenderun Gar Müdürü Sicil Yönetmeliği’ni hiçe sayarak, tamamen keyfi, hukuksuz ve neredeyse düşmanca bir husumet göstermektedir. Bu yüzden tekrarlamak istiyoruz; Memurun ekmeği amirin keyfine bırakılamaz” diye ifade etti.


BTS olarak fiili ve hukuksal her türlü mücadeleyi vereceklerini belirten Özkan, Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.


Açıklama “Direne direne kazanacağız” ve  “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla son buldu.

(MA)
Editör: Haber Merkezi