DİYARBAKIR – BTS Diyarbakır Şubesi, sürgün, kamuda unvan ve yükselme sınavlarında yüksek puan alanların mülakatla elenmesine ilişkin yaptıkları açıklamada, yaşanan her türlü olumsuzluğun emekçilere fatura edildiğini belirtti.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi, sürgün, kamuda unvan ve yükselme sınavlarında yüksek puan alanların mülakatla elenmesine ilişkin şube binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Sürgünlere karşı yürüyoruz, sürgünler geri alınsın” pankartı açıldı.

İKTİDAR BASKISI

Açıklamayı yapan BTS Şube Başkanı Süleyman Bozkurt,  ödenmeyen kıdem, ihbar tazminatları ve ücret alacakları için Uyar Madencilik işçileri ile birlikte Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya giderken trafik kazasında yaşamını yitiren Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve maden işçisi Ali Faik İnter’i kaybetmenin derin üzüntüsünü çektiklerini söyledi. Yıllardır sahte demokrasi paketleri hazırlandığını, sendikal mücadelelerin engellendiğini ve sendikal faaliyetlere tahammül edilmediğini belirten Bozkurt” En doğal hakkı olan örgütlenme hakkını kullanmak isteyen çalışanlar baskı altına alınıyor, disiplin cezalarına çarptırılıyor, lojmanlarından atılıyor, sürgün ediliyor kapalı kapılar ardında tehdit ediliyorlar, üyesi olduğu sendika nedeniyle görevde yükselme sınavlarında açık haksızlığa uğratılıyor. Bugün dışa bağımlı ekonomimizde yaşanan her türlü olumsuzluk emekçilere fatura edilmekte, yasalarda tanınan haklarını bile kullanmalarına izin verilmemektedir” dedi.

‘DİK DURMAYA DEVAM’

TCDD Taşımacılık A.Ş de iki sene önce yapılan görevde yükselme sınavının mülakatları yapılmayarak personelin mağdur edildiğini dile getiren Bozkurt, “Yapılmama sebebi olarak da üyelerimizin yazılı sınavda yüksek puanlar almasını göstermiştik. İki sene sonra mülakat yapıldı. Kendi alanlarında yazılı sınavları tam 100 puan alarak birinci olarak bitiren arkadaşlarımız dahi mülakat sınavlarından elendiler. Bir şeflik sınavında dahi böylesine ayrımcılık böylesine adaletsizlik yapılırken daha yukarlarda neler oluyor anlatmaya gerek yok. Ötekileştirme, kutuplaştırma, ayrımcılık politikaları devletin kurumlarının en alt kademesine kadar bu iktidar döneminde inmiştir. Siyasi saiklerle hareket eden kraldan çok kralcı olan kurum yöneticileri ne yaparlarsa yapsınlar, bu sendikanın onurlu üyeleri dik durmaya devam edecek. Adaletten, emekten, demokrasiden, halktan ve barıştan yana tavırlarından vazgeçmeyecektir” diye konuştu. (MA)

Editör: Haber Merkezi