Asgari ücrete yapılan düşük zamma tepki gösteren İstanbul Güzeltepe’de yaşayan kadınlar, asgari ücreti belirleyenlere tepki gösteriyor: ‘Bu miktarla bir aile nasıl geçinsin? Kimse işçileri düşünmüyor.’

Asgari ücretle geçinmeye çalışan Berna, son 2 senede doğal gaza, suya, elektriğe yapılan zamlarla baş edemediğini söylüyor. Pazar alışverişini yeteri kadar yapamadığını, öğrenci olan çocuklarının masraflarını karşılamakta zorluk çektiğini belirten Berna, “Yapılan zam günlük 10 liraya denk geliyor. Bu miktarla bir aile nasıl geçinsin? Kimse işçileri düşünmüyor, herkes patronları düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Bir ev kadını ise geçim derdinden de öte insanların artık karınlarını gün içinde nasıl doyuracaklarını düşündüklerini söylüyor. Son dönemlerde yaşanan intihar vakalarının temelinde de ekonominin yattığını düşünen kadın, “Ben emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum. Kendimizden geçtik, çocuklarımıza beslenme çantası bile hazırlayamıyoruz, çocuklarımızı sağlıklı bireyler olarak büyütelim istiyoruz ama hiçbir şey alamıyoruz gücümüz yetmiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi