HABER MERKEZİ – Bilim Kurulu toplantısı ardından konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs nedeniyle 117 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirterek, toplam sayının ise 2 bin 376’ya yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı ardından basın toplantısı yaptı.

Koca, son 24 saatte 117 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 3 bin 083 kişiye daha tanı konulduğunu belirtti. Koca, Türkiye'de salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 376’ya, vaka sayısının da 98 bin 674’e yükseldiğini açıkladı.

Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“*Elimizdeki veriler salgının kontrolümüz altında olduğumuzu gösteriyor. Paylaştığımız veriler size 'bu iş bitti' dedirtmesin. Tedbirleri uygularsak ölüm oranı, yeni vaka sayısı düşer, kesin olan bu.

* Yüzde 80'lere yükselen yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 60 seviyelerine geriledi.

* Hayatını kaybedenlerin yüzde 8'i, 60 yaşından küçük, hiçbir hastalığı olmayan kişilerdir. Kimse, 'Bu hastalık bana bir şey yapmaz' dememelidir.

* En düşük ölüm oranına sahip ülkelerden biriyiz.

* Bayram ve sonrasında kademeli olarak normalleşme sürecine geçebilmemiz, ilan edilen tedbirleri sıkı uygulamamıza bağlıdır.

* Dünyadaki ülkeler iki kod üzerinden Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirim yapıyor. Bunun sebebi PCR testi yapamayan ülkelerdir. Bugüne kadar bütün bilgileri, şeffaf bir şekilde DSÖ’ye istediği şekilde verdik.

* Salgın kontrolümüz altında. Hekimlerimiz destan yazıyor. Buna güvenin ve gurur duyun.

* Yasak öncesi 65 yaş üstü vakalar yüzde 38'den, yasak sonrası yüzde 17'lere kadar düştü. Büyüklerimizden ve gençlerimize sabretmelerini istiyoruz.”
Editör: Haber Merkezi