IĞDIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Iğdır'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “23 Haziran’daki İstanbul seçimleri için siz de elinizden geleni yapın. Akrabalarınızdan, tanıdıklarınızdan sandığa gitmelerini isteyin. Bu, AKP’ye kaybettireceğimiz, demokrasi güçlerine kazandıracağımız bir seçimdir” dedi.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında Kars’ın ardından Iğdır'a geçti. Kent girişinde karşılanan Buldan, buradan partisinin il binasına geçti. Parti binasının önünde halka seslenen Buldan, “Uzun süredir bayramları buruk geçirdik. Uzun süredir halkımızla bayramlaşma programlarını ertelemek zorunda kaldık. Geçmiş bayramlarda hüznü, acıyı ve yaşanan olaylar çerçevesinde bayramları bayram tadında kutlayamadık. Bu bayram biraz daha farklı bir bayram oldu. Başta Leyla Güven olmak üzere cezaevlerinde ve dünyanın her yanında binlerce insan bedenini açlığa yatırdı. Sadece açlık grevi değil, ölüm orucu ile birlikte eylem, etkinlik başlattılar. Direndiler, mücadele ettiler ve kazandılar. Başta Leyla Güven olmak üzere bedenini açlık grevine yatıranlara buradan saygı ve selamlarımı yolluyorum” diye konuştu.


‘TECRİT İNSANLIK SUÇUDUR’


“Tecrit insanlık suçudur” diyen Buldan, tecridin sadece İmralı’ya değil, tüm ülkeye uygulanan, halktan koparma ve insanların sesini kısma yöntemi olduğunu belirtti. Buldan, "Tecrit uzun süredir ülkede var olan ve dalga dalga Türkiye halklarını etkisi altına alan bir yönetim şekli haline gelmiştir. Tecrit sadece Kürtlerin değil, Türkiye halklarının ve toplumunun da sorunudur Tecrit sadece İmralı’ya değil, her yere yayılmıştır. Tecritle birlikte bir de cezaevleri meselesi var. Cezaevlerinde binlerce insanın olması demokrasinin nereye geldiğinin kanıtıdır. Demokrasinin olmadığı yerlerde Türkiye’de olduğu gibi cezaevlerinde binlerce insan tutulur. İçerde de olsa dışarda da olsa barışı ve özgürlükleri isteyenler hiçbir zaman geri adım atmamışlardır, her zaman mücadelesini yürütmüşlerdir. Bu mücadele ile insanlar tecridi kırmış, görüşmeler açılmıştır. İmralı ile görüşmeler ne zaman olsa ülkede barış rüzgarları esmektedir. Avukatlar ve aileler İmralı Cezaevi’ne giderek bir nevi tecrit kırılmıştır. Tecridin tamamıyla ortadan kalkması ve bir daha ülke gündemine gelmemesi için açlık grevindeki arkadaşlarımız başta olmak üzere Türkiye halkları olarak bunu gündemimizden çıkarmayacağız” diye konuştu.


‘IĞDIR YİNE HDP DEDİ’


Türkiye halklarının 31 Mart’ta önemli bir seçim süreci geçirdiğine işaret eden Buldan, Iğdır halkının da önemli bir seçim yaptığına işaret etti. Buldan, “Bir kez daha Iğdır halkı 31 Mart yerel seçimlerinde tercihini HDP’den yana yaptı. Bu demokrasiyi Iğdır’dan başlayarak tüm ülkeye yaymaya çalıştılar. Iğdır Belediyesi buradaki halklar arasında asla ayrım yapmamıştır. 31 Mart seçimlerinde Iğdır genelinde bize kaybettirmek için her türlü oyun oynandı. Burada bütün partiler birleştiler HDP karşısında tek bir aday gösterdiler. Buna rağmen Iğdır halkı tercihini HDP’den yana gösterdi. Bu tercihlerin sonunda pişman olmayacaklarını ve her türlü hizmetten yararlanacaklarını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


‘31 MART’TA AKP’YE KAYBETTİRDİK’


31 Mart’ı geride bıraktıklarını söyleyen Buldan, “Biz o seçimde '31 Mart’ta kayyumları geri göndereceğiz ve Türkiye’nin batısında da AKP’ye kaybettireceğiz' demiştik. Bunu başardık. Kayyumları geri gönderdik, batıda da HDP’nin sayesinde AKP kaybetti. Sırada 23 Haziran seçimleri var. AKP sadece İstanbul'u değil, Ankara, Adana, Mersin’de de kaybetti. Bu da HDP sayesinde oldu. HDP stratejisiyle AKP’nin kaybetmesi Türkiye’de üçüncü yolun var olduğunu gösterdi. Iğdır’da aday gösterdik, İstanbul’da göstermedik diye Cumhurbaşkanı Erdoğan bize sitemlerde bulundu. Biz İstanbul’da aday göstermedik ama onlar da Iğdır’da aday göstermedi, bunu hatırlatmak istedik. Biz aday göstermediğimiz yerlerde AKP’ye kaybettirdik ama siz göstermediğiniz yerde kaybettiniz, kaybetmeye de devam edeceksiniz” dedi.


‘23 HAZİRAN’DA BİR KEZ DAHA KAZANACAĞIZ’


Ülkede barış ve kardeşlik yolunun açıldığına değinen Buldan, 23 Haziran sonunda bir kez daha demokrasi güçlerinin kazanmasıyla ülkeye barış ve demokrasi geleceğini söyledi. Buldan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bu barışı Türkiye’de barış özgürlük ve kardeşlik isteyenler gerçekleştirecektir. Iğdırlı hemşerilerimden özel bir talebim var. İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak seçimlerde siz de elinizden geleni yapın. Akrabalarınızdan, tanıdıklarınızdan sandığa gitmelerini isteyin. Bu AKP’ye kaybettireceğimiz demokrasi güçlerine kazandıracağımız bir seçimdir. Onlara ulaşabilmenin, onlarla temasa geçmenin yolu buradaki hemşerilerimizden geçecektir. Herkese ulaşacağız, herkesle temas halinde olacağız ve herkesi sandığa götürerek bir kez daha kazanacağız.”


Pervin Buldan ve beraberindekiler, ardından Iğdır Belediyesi’ne geçerek, eşbaşkanlar Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik’e tebrik ziyaretinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi