İSTANBUL ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Partisinin seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde yurttaşlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın baskıcı politikaları için, “Onların oyunlarını bozan tek partiyiz. Rüyalarına girip kabusları oluyoruz. AKP-MHP ittifakını göndermek için İstanbul’da aday göstermedik” dedi.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Zeytinburnu Meydanı’nda halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya Eş Genel Başkan Pervin Buldan, il ve ilçe yöneticileri katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı buluşma alanında saatler öncesinden toplanan yurttaşlar, çalan şarkılar eşliğinde halay çekti. Kadın ve çocuklar alanı renklendirirken, sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Leyla Güven onurumuzdur” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganları atıldı.


‘PARSEL PARSEL SATTILAR’ 


Buluşma Zeytinburnu Belediyesi Eşbaşkanları ve belediye meclis üyelerinin alanda bulunan halkı selamlamasıyla başladı. Burada kısa bir konuşma HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, İstanbul’a her defasında aşık olduklarını söyleyen AKP’nin aşkının 31 Mart günü biteceğini dile getirdi. Parsel parsel sattıkları İstanbul’u haramilerden kurtaracaklarını söyleyen Çiçek, “Bekle bizi İstanbul” dedi.


Daha sonra konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, yurttaşları selamladı. Konuşmasına Cizre, Şırnak ve Kürt kentlerinden selamlar getirdiğini belirterek başlayan Buldan, “İstanbul ve ilçelerini tek adama teslim etmemek için İstanbul’da demokrasi, barış ve özgürlükleri hakim kılmak için geldik. Elbette ki İstanbul Türkiye demek, İstanbul’da kazanmak demek Türkiye’de kazanmak demek. Başta İstanbul olmak üzere pek çok büyükşehirde aday çıkarmadık. Tabii bu Zeytinburnu Belediyesi ilçesinde temsiliyet hakkı olmaması anlamına gelmiyor. Hem büyükşehir hem de ilçelerde halkımız mutlaka temsiliyetini elde edecektir. Halkımızın yaşadığı her yere belediye meclis üyelikleri aracılığıyla hizmet gidecek ve sizlerin sorunları çözülecektir. Biz demokrasi kazansın istiyoruz. Halkların kardeşliği, kadınlarımız ve gençlerimiz kazansın istiyoruz. AKP-MHP ittifakını göndermek ve onların çıkardığı adaylara kaybettirmek için 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışacağız. İstanbul’u faşizme teslim etmeyeceğiz” dedi.


‘AĞIZLARINDAN HDP’DEN BAŞKA BİRŞEY ÇIKMIYOR’


AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim mitinglerinde konuştuğu tek şeyin HDP olduğunu ve bunun dışında bir şey konuşmadığına dikkat çeken Buldan, devamla “HDP’ye iftara atmaktan ve hakaret etmekten başka ağızlarından başka bir şey çıkmıyor. Çünkü onların oyunlarını bozan tek parti HDP’dir. Onların oyununu bozarak kimyalarını bozmaya geldik. Rüyalarına girip kabusları oluyoruz ki seçim mitinglerinde gelen yurttaşlar ‘biz açız diyorlar’ ama onlar mikrofonu ellerine alıp sadece HDP diyor. HDP’yi hedef göstermekten başka bir şey yapmıyorlar. Açlığın, sefaletin, yoksulluğun hakim olduğu İstanbul’da onlar yine seçim meydanlarında sadece HDP diyorlar. HDP ve başındakilere terörist diyorlar. Zannediyorlar ki insanlar HDP’den kopup AKP’ye gidecek. 6 milyon ve daha fazlası da bundan korkmaz. HDP gittikçe çoğalan bir partidir. HDP varsa güven, huzur var. HDP demek Türkiye halkları demek” dedi.


‘SİZLER ASLA KAZANAMAYACAKSINIZ’


Kadınların 8 Mart’ını kutlayan Buldan, dün Taksim’de kadınların yürüyüşüne yapılan müdahaleyi kınadı. Buldan, “Dün 8 Mart’tı. Recep Bey, demiş ki ‘kadınların insanca yaşaması için mücadele verdik.’  Bu açıklamayı yaptığı sırada Taksim Meydanı’ndaki kadınlara coplarla gazlarla saldırılar gerçekleşti ama kadınlar yine ‘direnmekten vazgeçmiyoruz’ dedi. ‘Geceleri de meydanları da terk etmiyoruz’ dedi. Yine aynı saatlerde Diyarbakır’da il binamıza saldırı gerçekleşti. 7 arkadaşımız gözaltına alındı. Bu hukuksuz ve aynı zamanda düşmanca saldırıya buradan cevap veriyoruz. Sizler asla kazanamayacaksınız. Kazanan Kürtler ve Türkiye halkları olacak. Kürtler en büyük bedeli ödedi. Bugün bu bedeli bir kez daha ödüyoruz. Arkadaşlarımız cezaevinde. Bugün 122’nci gününde olan Güven bu hukuksuzluğa, Kürt sorununu demokratik yöntemlerle çözülmesi ve tecridin kaldırılması talebiyle bedenini açlık grevine yatırdı. Leyla Güven’in meşru ve haklı bir talep olup milyonların talebidir.”


‘BAŞARI HEPİMİZİN OLACAK’


“Cezaevlerinde 300’ün üzerinde tutuklunun bedenini açlığa yatırdığı bir dönemdeyiz ve böyle bir süreçte seçimlere gidiyoruz” diye devam eden Buldan, sözlerini şöyle tamamladı: “31 Mart Türkiye ve Kürtler açısından da önemli bir tarih olacaktır. Demokrasinin ve barışın kazanması için 31 Mart günü herkesin elini vicdanına koyup bir tercih yapması lazım. Türkiye halkları artık faşizme geçit vermeyecek. Kayyumlara ve baş kayyumlara gereken cevabı verecek. Bugün bizleri inkar edenlere, yok sayanlara, bir arada yaşamamıza engel olanlara, Kürtleri hedef gösterenlere öyle bir cevap vereceğiz ki arkalarına bakmadan gidecekler. Tayyip Bey onlara Ankara’da toplu açılış yapacak. Giderken tabelaları da alıp gidecekler. Zeytinburnu ilçemizde de öyle bir oranla kazanmalıyız. 24 Haziran seçimlerinde elde ettiğimiz başarının daha fazlasını İstanbul’da başarmak zorundayız. Çünkü İstanbul halkı AKP’ye mahkum değildir. Demokrasi güçlerinden yana olanlarına oylarını kullanacağız. Bu tarihin altına imza atacağız. Bu başarı hepimizin olacak.”


Buldan’ın konuşması ardından konvoy eşliğinde bir sonraki program olan Gaziosmanpaşa’ya geçildi.
Editör: Haber Merkezi