HABER MERKEZİ- HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP Dış İlişkiler Komisyonu Sözcüsü Feleknas Uca, İsveç Sol Parti’nin yeni seçilen Başkanı Nooshi Dadgostar başkanlığındaki heyet ile online toplantı gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Sözcüsü Feleknas Uca ve HDP Avrupa Temsilcisi Derviş Çimen’in içinde bulunduğu HDP’li heyet İsveç Sol Parti’nin yeni seçilen başkanı Nooshi Dadgostar, İsveç Sol Parti Milletvekillerinden ve İsveç Parlamentosu Başkanvekili Lotta Johnsson Fornarve, İsveç Sol Parti Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Håkan Svenneling ve İsveç Uluslararası Sol Forum Yönetim Kurulu Üyesi Yekbun Alp’ten oluşan heyet ile online toplantı gerçekleştirdi. 

Bir saat süren toplantıda, iki parti arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıda, Türkiye’deki siyasi gündeme ilişkin aktarımların yanı sıra AB ve Türkiye ilişkilerinin demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde gelişmesi yönünde her iki partinin ortak çaba sarf etmesi gerektiği üzerinde duruldu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi