BURSA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Bursa Fomara Meydanı’nda bir araya gelen Bursa Demokrasi güçleri, “Düşük ücretlere ve yoksulluğa karşı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.
Bursa Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan Yiğit Can Karahan, “Biz sefalet ücretiyle geçinmeye çalışırken, kendisi üç beş ayrı yerden, 80-100 bin lira maaş alan gözü doymayanlara öfkeliyiz. Bizden çaldıklarıyla zengin olanlara, emeğimizi sömürenlere, bizi yoksul bırakanlara öfkeliyiz. Pandeminin ölümcül koşullarında hastanelerde, okullarda, trafolarda, yollarda, marketlerde, depolarda, fabrikalarda asgari ücrete mahkûm edilen, güvencesiz çalışan işçiler olarak öfkeliyiz” dedi.

Aylardır daha ne kadar kötü olabilir ki diye düşünürken Türk Lirası’nın hepimizi hayrete sokan bir hızla ve bile isteye değersizleştirilmesi ile kat kat yoksullaştık diyen Karahan, “Biraz daha idare edelim, bugünler de geçer diyebileceğimiz tek bir gün kalmadı. TL ile aldığımız ücretlerimiz daha birkaç yıl öncesine kadar uzak bir kötü senaryo gibi gelen Çin seviyesinin altına itilirken, Saray’ın garantili ihalelerle Dolar ile beslediği yandaş müteahhitlerin, işçiye TL ile ödeyip gelirini Dolar üzerinden kazanan sermayenin, ülkeyi yabancı sermayeye kelepir mal gibi satan ve milyar dolarları istifleyen iktidar sahiplerinin serveti de katlanıyor. Akıl almaz bu yükseliş sadece bizim yoksullaşmamız anlamına gelmeyebilir. 

Bugün içinde bulunduğumuz kriz ne basitçe hükümetin değişmesiyle çözülebilir ne de sermayenin çıkarlarına dayalı başka bir ekonomik planla diyen Karahan, “Bu düzen daha fazla böyle gidemeyeceğini bize söylüyor. Ne deremiz kaldı ne suyumuz; ne toprağımız kaldı ne fabrikamız. Elimizde tek kalan şey çırılçıplak emeğimiz. Emeğimizi, bedenimizi, toprağımızı, suyumuzu, ülkemizi özgürleştirmek için, bizim olanı geri almak için; şimdi hiç beklemeden komşumuzun kapısını çalalım, bir tencere bir tava ile dökülelim sokaklara. Bir ıslık, bir ritim bizi buluşturur sokakta. Gözümüzü pencereye dikmek, kulağımızı sokağa vermek yetmez. Başkasından beklemeden, başkasının bizden beklediğini hep birlikte hayata geçirelim dedi..

Editör: Haber Merkezi