BURSA  ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Bursa, Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” sloganıyla düzenlenen Bursa Newroz’u, Arabayatağı Pazar alanı Miting Meydanında yapıldı. Polisnde yoğun olduğu meydan girişlerinde yüzlerce insan Newroz etkinliğine akın etti.

Haber-Ayten AVDAN 
 Kutlamanın yapıldığı ve Kürtçe-Türkçe "Newroz ateşiyle direnelim özgürleşelim pankartlarla
HDP halktır, halk burada", "Vekiline sahip çık, HDP'yi kapattırma", sloganıyla mitink alanına akın Etti. Bursa'da bir araya gelen binlerce kişi araba yatağı pazar alanı newroz büyük coşkuyla kutlandı.

 Saygı duruşu ile başlayan kutlamada konuşan HDP Bursa İl Eşbaşkanı Ceylan Erol Erdoğan, İktidarın ülkeyi içine soktuğu siyasi ve ekonomik dar boğazın üstünü örtmek için HDP’yi hedef tahtasına oturttuğunu” söyledi. Erdoğan, “HDP’yi kapatacağını zannediyor. Ama onların unuttuğu bir şey var. HDP bir tabeladan, binadan ibaret değil
HDP Bursa İl Eşbaşkanı Nadir Kırlılar ise, . Halk burada. Sizler rüyanızda daha çok görürsünüz. Sizlerin kabusu olmaya daha çok devam edeceğiz. Ülkedeki bütün kötülüklerden HDP mi sorumlu? İnsanların işsizlikten intihar etmesinden, gençlerin yıllarca iş bulamamasından HDP mi sorumlu? Ülkeyi koca bir enkaz haline getirdiniz. İktidarınızı kaybedeceksiniz diye aklınız çıkıyor, Ama o iktidarı elinizden alacağız” dedi
 Mitingde konuşan HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Cahit Kırkazak ise, konuşmasında iktidarın elindeki tek sermayenin Suçlarını millilik üzerinden saklıyorlar. Bugün abdestinden şüphesi olmayan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu günümüz Dehakları namaz kılmasına bile izin vermeden kaçırdılar. Bu davranışlar onların günahlarını örtemeyeceklerdir. Bunlar günahkarlar, talancılardır dedi.
 Bakın ve görün Newroz alanları nasıl dolu HDP MYK üyesi Ferhat Encü, Kürt halkının zalimlere karşı her zaman mücadelesini sürdüreceğini ve asla geri adım atmayacağını belirtti. Encü, “Bu günlerde ne diyorlar biliyor musunuz? HDP halktan koptu. Bunu söyleyenler, bakın ve görün Newroz alanları nasıl dolu. Halk HDP’ye nasıl sahip çıkıyor. Onlar bilmiyorlar ki bizim yolumuz hakikat yoludur dedi.

Editör: Haber Merkezi