BURSA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Bursa'da1 Mayıs alanına Akın eden binlerce insanın talebin özgürlükleri yükseltmek oldu.

Ayten Avden

1 Mayıs uluslararası işçi Bayramı Türkiye'de 22 Nisan 2009 tarihinde Türkiye TBMM de kabul edilen yasa ile resmi tatil olarak ilan edilen 1 Mayıs emek ve dayanışma günü'nde meydanlar bugün yoğun bir kutlamayla sahne oldu.

Bursa'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Bursa Atatürk Stadyumu Meydanı'ndan başladı. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve bazı siyasi partilerin üyelerinden oluşan yaklaşık beş bin kişi, buradan Kent Meydanı'na yürüdü.

TMMOB, DİSK, KESK, Eğitim Sen, Eğitim İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Halkevleri, HDP ilçe örgütleri, CHP, Emek Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Yeşil Sol Parti, Haziran, LGBTİ, Dev-Lis gibi çok sayıda grup saat 12.00'den itibaren Kent Meydanı önünde toplandı. Gruplar, arama noktasını geçmelerinin ardından yürüyüş yerine geldi. Saat 13.00'de başlayan yürüyüşle katılımcılar Darmstadt Caddesi üzerinden Atatürk Syadyumu Meydanı'na yürüdü. Burada ikinci arama noktasından da geçen grup, meydanda toplandı.

Çok sayıda emekçi vatandaş kutlamalara çocuklarıyla birlikte katıldı.

Bursalılar, açtıkları emeğin sümürüsüne toplumsal tecridine karşı birleşik mücadeleye! ve pankartlarla, sloganlar atarak kortej halinde eski Atatürk Stadyumu'nun bulunduğu alana geldi.

Buradaki programda konuşmaların ardından "Grup Abdal" konser verdi.

Gruplar, konserin ardından dağıldı.
Editör: Haber Merkezi