BURSA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ HABER AYTEN AVDEN. Bursa'da Sivas katliamı 25 yılında unutulmadı.



Sivas'ta 25 yıl önce yaşanan Madımak katliamı sırasında hayatını kaybedenler bursa'da düzenlenen yürüyüş yüzlerce Yurttaş katıldı.
Sivas'ta Pir Sultan Abdal kültür etkinliklerine katılanlar kullandığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi 33'ü Aydın 2'si Otel görevlisi olmak üzere 37'kişinin hayatının kaybetti katliamını üzerinden tam 25 yıl geçti.

Bu yıl üzerinden 25 yıl geçen 2 Temmuz Sivas Katliamı Bursa Alevi Dernekleri ve Demokrasi Güçleri tarafından kınandı, faillerinin iktidarda olduğu yinelendi.

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Bursa Şube Başkanı Ali Öztürk
Pirsultan Abdal Derneği Bursa Şubesi, Bursa Alevi Bektaşi Dernekleri Platformu, Bursa Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla bugün 19.00’da Bursa Setbaşı’nda bir araya gelen yüzlerce Yurttaş 2 Temmuz 93’te Sivas’ta gerici çeteler tarafından gerçekleştirilen katliamı kınadı. Bursa Kent Müzesi önünde açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Bursa Şube Başkanı Ali Öztürk, “Sivas Katliamının üzerinden 25 yıl geçti. Acılarımız ve adalet arayışımız hala devam ediyor. 2 Temmuz 1993 tarihinde; 33 insanımızın, alkışlar ve sevinç naraları eşliğinde, ateşe verilerek katledildiği Madımak katliamının üzerinden 25 yıl geçti. Bu katliam ne hukuken ne de vicdanen aydınlatılıp samimi bir yüzleşme ile aklanmadı. Sivas katliamı davası zamanaşımı bahanesi ile düşürüldü ve “hayırlı uğurlu olsun” dendi. Bizler, “Sivas Katliamında yitirdiklerimizin anılarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. “Madımak Utanç Müzesi” oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sivas katliamı ile samimi bir yüzleşme gerçekleşinceye kadar da adalet arayışımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.



“Dersim katliamı, 1 Mayıs 1977 katliamı, Maraş katliamı , Çorum ve Gazi, Roboski ve Gezi katliamlarını, Suruç ve Ankara Garı katliamlarını, Sivas 93’ ü unutmadık unutmayacağız!”
Editör: Haber Merkezi