Cem Küçük, Filiz Kerestecioğlu'na tazminat ödeyecek


 

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

 

 

Gazeteci Cem Küçük, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'na bir yazısında hakaret ettiği suçlamasıyla tazminat ödemeye mahkum edildi. Filiz Kerestecioğlu, tazminatı kadın hukukçulara bağışlayacaklar açıkladı

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük hakkında “FETÖ-PKK-28 Şubatçı koalisyonu haddini bilecek” isimli köşe yazısında HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’ya hakaret eden yazısı nedeniyle açılan hakaret davası sonuçlandı. Cem Küçük, Kerestecioğlu’na 7 bin 500 TL manevi tazminat ödeyecek.

Filiz Kerestecioğlu avukatı Gülşah Kaya aracılığıyla Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Cem Küçük hakkında hakaret davası açtı. Mahkeme, İhlas Gazetecilik A.Ş ve Cem Küçük’ü 7 bin 500 TL manevi tazminat cezasına çarptırdı.

‘BU TAZMİNATI KADIN HUKUKÇULARA BAĞIŞLAYACAĞIM’

Filiz Kerestecioğlu, “Bugüne kadar sürekli bir fütursuzluk ve herkese hakaret etmeyi kendisinde hak gören bir kişi kendisi. Bu nedenle tazminata mahkum edilmesi kararından dolayı memnunum. Karar kesinleşirse bu tazminatı kadın hukukçulara bağışlamayı düşünüyorum. Bu tür insanlarla mücadele eden kadın hukukçuların çoğalmasını ümit ediyorum” dedi.

Kerestecioğlu “İfade özgürlüğünü savunan bir hukukçu ve insan ve kadın hakları savunucusu olarak bunun bir ifade özgürlüğü olmadığını düşünüyorum. Bu, hukuk kararıyla da ortaya konuldu. Bu tarz sözler nedeniyle hiçbir şekilde yargılanmayacağını düşünen çok sayıda gazeteci var. Onlara da bir uyarı olacağını düşünüyorum. Bize yönelen herhangi bir hakaret takipsizlikle sonuçlanırken, Cumhurbaşkanına hakaretten yüzlerce kişi sürekli yargılanıyor ve bu nedenle sürekli ceza alıyor. Böyle bir dönemde olumlu bir karar olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

 

(Kaynak: Evrensel-Gazetesi)
Editör: Haber Merkezi