HDP’LİLER TÖRENİ TERK ETTİ
Cem Vakfı’nın düzenlediği anma törenine davet edilen HDP’nin, programda adı dahi geçmeyince HDP’liler, “Sivas katliamı destekçilerini konuşturtuyorsunuz, HDP’nin adına dahi tahammül edemiyorsunuz” diyerek töreni terk etti.
Alevilerin inanç önderlerinden Dede Hüseyin Doğan için Cem Vakfı Malatya Şubesi tarafından anma düzenlendi. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Kırlangıç köyünde düzenlenen anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri de davet edildi. Anmaya, Sivas Katliamı sanıklarının avukatlarından AKP’li Bakan Bülent Tüfenkçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, HDP PM Üyesi Selma Metin ve beraberindeki heyet katıldı.
HDP ‘NİN ADI DAHİ OKUNMADI
Anma töreninde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin konuşmasından sonra söz alan CHP’li Veli Ağbaba söz aldı. Ağbaba, konuşması sırasında sık sık Tüfenkçi için övgüler sıraladı. Ancak törene davet edilen HDP’li yöneticiler anons edilirken, HDP’nin adı dahi okunmadı.
HDP’LİLER TÖRENİ TERK ETTİ
Bunun üzerine HDP heyeti, anma töreni devam ederken Cem Vakfı yöneticilerine “Sivas katillerini konuşturuyorsunuz; ama HDP’nin ismine dahi tahammül edemiyor, anons etmiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi ve töreni terk etti.
Editör: Haber Merkezi