CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaretinin ardından, Edirne İstasyon Meydanı'ndaki mitingte halka seslendi. 






İKTİDAR YANDAŞI MEDYAYA TEPKİ GÖSTERDİ

İnce kürsüye gelerek iktidar yandaşı medyaya tepki gösterdi. İnce, "Bugün burada tarih yazacağız. Bir hükümetin medyası var. Bir de milletin medyası var. Olar ister göstersin, ister göstermesin. Şimdi hepiniz çıkarın telefonlarınızı canlı yayın yapın." dedi. İnce, daha sonra kendisi de eline bir telefon alarak canlı yayın yaptı.

[Haber görseli]

İnce'ye destek olmak için bugünkü mitinge İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen ve Abdullatif Şener de katıldı. İnce üç ismi de tek tek mitinge katılan yurttaşlara takdim etti.


ERDOĞAN İLE AKP GENEL MERKEZİ'NDE GÖRÜŞECEK

İnce, konuşmasının başında, bu akşam saat 21.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP Genel Merkezi'nde görüşeceklerini açıkladı.

İnce'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Ben sayın Karamollaoğlu ile görüştüm ve başarılar diledim. Sayın Akşener ile de görüşerek başarılar diledim. Biraz önce Selahattin Demirtaş ile bir araya geldim. Bu akşam saat 21.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde görüşeceğiz. Şimdi de ona gidip başarılar dileyeceğim.

Köprü yapmak kolay. 1. köprüyü Süleyman Demirel yaptı. 2. köprüyü Turgut Özal yaptı. 3. Köprüyü Tayyip Erdoğan yaptı. 4.'yü de Muharrem İnce yapar. Köprü yapmak kolay.

"SİZ ZENGİNLEŞMEDEN ZENGİNLEŞMEYECEĞİM"

Aday olduğumda parti rozetimi çıkardım. Çünkü hepinizin cumhurbaşkanı olacağım. Bu gariban cumhurbaşkanı olacak. Size sözüm bir tane... Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim.

"DOLAR, FAİZ, BENZİN İNECEKSE, SEN DE İN BE KARDEŞİM"

Dolar durdurulamıyor. Sayın Erdoğan diyor ki, "Tek dertleri beni indirmek istiyorlar" Benim seninle bir derdim yok. Benim derdim Türkiye. Sen indiğinde dolar, avro, faiz, mazot, benzin inecekse in be kardeşim.

Dünya beşten büyüktür de Türkiye de senden büyüktür. Bu saatten sonra ancak iflas belgesi yayınlayabilirsin.

Bizim dönemimizde kimse kanmayacak. Ben de kimseyi kandırmayacağım. Önümüzdeki dönemin sloganı "İnce eleyip, sıkı dokuyacağız" olacak. Yakında bunlar ince hastalığa yakalanacaklar.

Ben müslüman kardeşlerimden bir şey rica ediyorum. Madem partisine oy vermiyorsunuz, kendisine de oy vermeyin. Münafık durumuna düşmeyin.

Demokrasi, bilim, özgürlük, diyen bir cumhurbaşkanı... Bunları konuşacağız. Gençleri Muharrem İnce ağabeyiniz size 19 Mayıs'ta gençlik bursu, 29 Ekim'de cumhuriyet bursu, geri dönüşümsüz 500 lira burs vereceğiz.

Sınav parası mı olur ya? Damga vergisi ne ya? Bunları kaldıracağız.

Ben Çankaya Köşkü'ne gideceğim. O saray da milletin parasıyla yapıldı. Onu da bu memleketin en akıllı çocuklarına vereceğiz. Sarayı hemen boşalt. Öğrenciler kayda gelecek.

"BAŞÖRTÜSÜ İLE BİR DERDİM YOK"

Biz, bir büyük yolculuğa çıkacağız. Korku şu, muhafazakarlara diyorlar ki; bak bizim dönemimizde bazı haklarınız oldu, bu seçilirse kaybedersiniz bu haklarınızı. Muhafazakar kardeşlerime sesleniyorum. İster evinde, ister dışarıda, ister devlette tak. Bu mesele milletin meselesi olmaktan çıkmıştır. Nerede istiyorsan orda tak başörtüsünü ama bunu siyasetin sıcak malzemesi yaptırma. Benim böyle bir derdim yok.

"T A M A M BU İŞİ BİTİRECEK"

İnce dün Erdoğan'ın "Milletim tamam derse çekilirim" açıkalamasının ardından çok sayıda yurttaşın "T A M A M" etiketini paylaşmasına da göndermede bulunarak "Kadınlar sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz bu sessiz devrimi. Tencerede et mi kaynıyor, dert mi kaynıyor bunu siz biliyorsunuz. Birlikte kazanacağız. Buna var mısınız? Tamam mı? Bak bu T A M A M bu işi bitirecek. Bu iş bitti" diye konuştu.

İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:

Emeklilikte yaşa takılanlar. Canınızı sıkmayın. Bunlar ufak iş.

Geçtiğimiz günlerde Abdullah Gül'ün adaylığı söz konusu olduğunda evinin önüne helikopter gönderdi. Kaddafi'ye "kardeşim" dedi şimdi konuşmuyor. Esad'a "kardeşim" dedi. Şimdi konuşmuyor. Kemal abi ne yaptı peki? Beni aday yaptı. Erdoğan Abdullah Gül ile kürsüye çıkabilir mi? Biz kırmaya dökmeye değil, beraber yaşamaya geliyoruz.

İnce konuşmasını mitinge katılanlara "Bir çivi, bir nalı kurtarır. Bir nal, bir atı kurtarır. Bir at, bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit, memleketi kurtarır." sözlerini tekrarlatarak bitirdi.


Editör: Haber Merkezi