İZMİR - CHP, emeklilikte yaşa takılanların durumuna dikkat çekerek, haklarının verilmesini istedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), emeklilikte yaşa takılanların durumuna dikkat çekmek için 81 ilde basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Örgütü de Konak Meydan'ında yaptığı açıklamada, “EYT'liler sadaka değil haklarını istiyor” yazılı pankart açıldı, “EYT insan hakları ihlalidir”, “Mağduriyet asla maliyet olamaz”, “Erken emeklilik değil hakkımız olanı istiyoruz” ve “Ampulü patlatıp hakkımızı alacağız” yazılı dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık “Hükumet istifa” ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. Açıklamaya yüzlerce EYT’linin yanı sıra CHP milletvekilleri, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Birleşik Kamu İşçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendikalar da katılarak destek verdi.

EYT'LİLERİN HAKKI 

Açıklamada konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, EYT ile ilgili tüm kanun tekliflerinin AKP-MHP oylarıyla reddedildiğini aktardı. İktidarın EYT’lilere “siz gençsiniz” dediğini belirten Yücel, “Patronlar ise yaşlısınız diyerek iş vermiyor. EYT’liler sadece açlıkla değil iş cinayetlerinde de sınanıyor. Bu ağır tabloya karşı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT’lilerin ülke ekonomisine darbe vurduğunu söyleyerek hedef gösteriyor. 20 yılda faiz lobilerine faiz ödeyen iktidar söz konusu emeklilik isteyen vatandaş olunca ekonominin çökeceğini iddia ediyor. 46 yaşında emekli olan AKP Başkanı milyonlarca vatandaşa mezarda emekliliği reva görüyor” diye konuştu.

'TALEPLER KABUL EDİLSİN'

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, DİSK Emekli Sen MYK üyesi Ercan Çınarlı, Birleşik Kamu İş İzmir Şubeleri adına Ömer Ekşi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Bölge Başkanı Doğan Türker de, emeklilerin taleplerinin kabul edilmesini istedi. (MA )

Editör: Haber Merkezi