ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; CHP Lideri Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik sözlerine, 'bu bizi pek fazla ilgilendirmez' yanıtı verdi.





NTV canlı yayınında yerel seçim sürecini ve gündemdeki konuları değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, “Mansur Yavaş da bilecek ki, seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse, bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir” açıklaması hatırlatıldı.

'BEN ONUN YAPTIĞI GİBİ SİYASET YAPMAM'

Program sunucusunun "Siz Sayın Temelli’nin o açıklamalarını duyduğunuz an ne hissettiniz” sorusuna, “Bir siyasi partinin Eş Genel Başkanı açıklama yapmış bu bizi pek fazla ilgilendirmez” yanıtı veren Kılıçdaroğlu,  Erdoğan'ın kutuplaştırma siyasetine yönelik eleştirilerde bulundu:

“Biz her seçmenin oyunu istiyoruz. Sadece ben istemiyorum diğer partilerde istiyorlar. O nedenle biz sandıkta ittifak dedik. En çok ben seçim meydanlarında AK Partili seçmenlere ve milliyetçi seçmenlere hitap ediyorum. Onlara çağrı yapıyorum. Ayrıca hiçbir vatandaşın oyu bir partinin siyasi ipoteği altında değildir. CHP oy kullanacak olan her vatandaşın oyuna taliptir. Etnik kimlik üzerinden bir siyaset güdülüyorsa, Kürtlerin oyu kabul edilemez, tamamı teröristtir diye söylüyorsa Erdoğan ülkesine ihanet ediyor demektir. Ben onun yaptığı gibi siyaset yapmam, insanları kutuplaştırmam, germem insanları.”

‘SALDIRI GÖRÜNTÜSÜNDEN ZEVK ALIYORSAN GÖTÜR SARAYDA 24 SAAT İZLE’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting alanlarında Yeni Zelanda’daki Cuma namazına yönelik saldırının görüntülerini zletmesini eleştirirken, saldırı sonrası yaptığı, “İslam dünyasından kaynaklanan terör bütün dünyada farkı yorumlara yol açtı. İslam dünyasının da oturup düşünmesi gerekiyor neden benim ülkemde terör var” değerlendirmesine Erdoğan'ın verdiği tepkiyi de değerlendirdi:

“Yeni Zelanda’da terörist insanları nasıl katlettiğini filme alır, sen kalkarsın o teröriste hizmet edersin, o filmi seçim meydanlarında gösterirsin. Aklın alacağı şey değil. Eğer ondan zevk alıyorsan götür sarayda 24 saat ailecek seyredin. Hitler döneminde Hitler muhalifleri telle boğduruldular ve bunlar filme alınıp Hitler’e gösterildi. Bu insanlık mı?”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi