BURSA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;Bursa'da aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yeşil Bursa' olarak anılan şehrin, son 15 yılda beton ormanına dönüştüğünü söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'in yapacağı icraatları anlatan Kılıçdaroğlu, "Yeniden yeşil bursa atmosferini oluşturmak için mücadele verecek" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

T24 Haberine göre;"Bursa tarih demek, kültür, üniversite, yeşilin bütün tonları demek. Bursa deniz demek. Bursa eğitimli kişilerin yoğun olarak yaşadığı bir kent demek.

"Biz siyasetin ve siyasetçilerin toplumun değerlerine saygı duymasını istiyoruz.

"Bir kent eğer sadece yüksek binalardan oluşuyorsa o kent değildir. Bursa son 15 yılda bir beton ormanına dönüştü. Belediye başkanlarımızın görevlerinden biri de yeniden yeşil bursa atmosferini oluşturmaktır. Bunu kim yapacaktır? Belediye başkanı adayımız Mustafa Bey yapacaktır.

"Birlikte barış ve huzur içinde yaşayacaksak, belediye başkanlarının imkanları çok fazla. Para var. Nereden alıyorlar bu parayı? Bursalılar ödüyor. Yapacağı her harcamanın hesabını Bursa halkına verecek. Yani diyecek ki Mustafa Bozbey arkadaşım biz kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkını yedirmeyeceğiz' diyecek. Yeterli mi? Hayır değil. İyi bir belediye başkanı adayı belli gruplar için pozitif ayrımcılık yapmalı. Mesela engelliler için. Onlar bizim kentimizin önemli unsurlarıdır. Onlar için pozitif ayrımcılık yapacağız. Yoksul mahallelerden başlayarak Sayın Bozbey yoksul mahallelerden başlayarak kreş açacak.

"Herkese eşit davranmak. Belediye başkanı seçildiği andan itibaren, göğsüne Türk bayrağı rozetini takacak. 'Bana oy versin vermesin, kim ki Bursa'da yaşıyorsa hiçbir ayrım yapmayacağım. Tüm Bursa'yı kucaklayacağım' diyecek Bozbey. Sayın Bozbey diyecek ki 'Ben bu kentte yaşayan herkesin huzurlu ve mutlu olmasını istiyorum' diyecek. Bunun mücadelesini verecek. Bizim dışımızdaki canlılara da her türlü yardımı yapmak ve onları korumak bizim görevimiz.

"Kültürle, sanatla, sporla buluşması lazım halkımızın.

"Mustafa Bozbey kafasına koyduğu şeyi yapıyor.

"Bu toplantıyı bir belediye başkanımızı tanıtım toplantısı olarak düzenledik ama, bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bir toplum üretiyorsa, katma değer yaratıyorsa o toplum dünyada bileği bükülmeyen bir toplumdur, dünyanın her yerinde saygın bir toplumdur. Bursa'nın Milano'yla, Paris'le yarışması lazım. Bu yarışta kim olursa oraya turist de gelir, sanat da gelir."
Editör: Haber Merkezi