İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; İstanbul seçimlerine bir kaç gün kala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2,5 yıldır Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konusunda “Diyarbakır’a gidip ‘Kürdistan’ sözcüğünü kullanıyorlar ama Selahattin Bey aynı sözcüğü kullandığı için hapse atıyorlar. Bu aklın, mantığın alacağı bir şey mi? Ne işi var Selahattin Bey’in hapiste?” ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimlerinden, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katıldığı ortak yayından, Ahmet Kaya’nın mezarının Türkiye’ye getirilebileceği söylemine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

YSK’nın iptal kararı nedeniyle 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimleri konusunda “Ekrem Bey’e haksızlık yapıldı. Bu kez daha farklı oyla seçilecek. 31 Mart’ta Binali Bey’e oy veren pek çok vatandaş bu seçimde haksızlığı telafi etmek için Ekrem Bey’e oy verecek” diyen Kılıçdaroğlu “Bu seçim, elinden haksız yere mazbatası alınmış Ekrem Bey’e hakkını teslim etme seçimidir” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlere yönelik sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan mızıkçı çocuk gibi. Seçim yaptık kardeşim, daha ne istiyorsun sen? Hani sadece CHP’liler gibip oy kullandı dese anladım ama herkes gitti. İkinci kez iptali için gerekçe yaratmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu’nun ortak yayın öncesi yaptıkları görüşmenin basına servis edilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “İsmail Bey’i tercih eden Binali Bey. Binali Bey ile iki kez telefonla konuştu. Ekrem Bey zaten bir basın toplantısı yapacaktı oraya gidip görüşüş. Gizli kapaklı bir görüşme değil. Ayıp olan o otel yönetiminin, o görüşmenin kayıtlarını servis etmiş olması. Yarın o otelde ne olacak? O otel artık müşteri açısında güven veren bir otel değil. Otel yönetiminin özür dilemesi ve istifa etmesi lazım. O otelin sahibinin de otelini kapatması lazım. Dünyanın her tarafında böyle bir rezalet olduğu zaman çıkar özür dilerler. Bu görüntüleri servis edenlerin işine son verirler” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ın mahkemede söylediği “Ben Kürdistan dediğim için yargılanıyorum sayın Binali Yıldırım’ın da benim yanımda olması gerekirdi” sözlerine ilişkin “Demirtaş haklı. Kürt kökenli ya da Kürt vatandaşlarımızı Ekrem Bey’e ilgi göstermesi onların hoşuna gitmiyor. Diyarbakır’a gidip ‘Kürdistan’ sözcüğünü kullanıyorlar ama Selahattin Bey aynı sözcüğü kullandığı için hapse atıyorlar. Bu aklın, mantığın alacağı bir şey mi? Kürdistan lafını kullandı diye milletvekilini parlamentodan atıyorlar ama eski Başbakan, eski TBMM Başkanı kullandığı zaman, kendi partisinden olduğunda hiçbir şey olmuyor. İyi de o adamı niye hapse attınız? Ne işi var Selahattin Bey’in hapiste? Kaldı ki hiçbir siyasetçi siyasal düşüncelerinden dolayı hapse atılmamalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahmet Kaya’nın Paris’te bulunan mezarını, ailesinin istemesi halinde Türkiye’ye getirilebileceği yönündeki açıklaması hakkında “Oy kaygısıyla yapıyorlar. Bir sanatçıyı seviyorsanız oy kaygısıyla değil, sanatçı olduğu için seveceksiniz. Ve onun bu ülkenin sanatına kültürüne yaptığı katkı dolayısıyla seveceksiniz. Her şey olabilir ama sanatçı olmak kişinin elinde olan bir şey değil. Ben sanatçı olamam. Sanatçı olmak için başka meziyetlere sahipti. Ahmet Kaya da bu ülkenin güzel bir sanatçısıydı. Her görüşten insan onun türkülerini, şarkılarını büyük bir keyifle izlerdi. Şimdi oy alayım diye “ailesi isterse mezarını getirebiliriz” diyorsunuz. Dün niye aklına gelmiyordu da seçim günü aklına geldi sormazlar mı adama? Samimi değiller” yorumunda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu söyleşinin tamamını izlemek için tıklayın…
Editör: Haber Merkezi