ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Martın sonu bahar” diyerek yola çıktıklarını belirterek, “Herkesin gidip oy kullanması demokrasimizin geleceği için çok ama çok önemli. Çünkü her bir oy bahar çiçeği olacak. Martın sonu bahar. O bahar vatandaşlarımızın oylarıyla gelecek. Oy verin bahar olsun” dedi.

Yarın yapılacak yerel seçimler öncesinde Kılıçdaroğlu Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulundu. Yola “Mart’ın sonu bahar” diyerek çıktıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Baharı karşılamaya bir gün kaldı. Kimseyi dışlamadan, suçlamadan, ülkemizin güzel geleceği için sadece projelerimizi anlattık. Tek amacımız var, işsiz gençlerimiz, işsiz babalarımız, işsiz annelerimiz işe ve aşa kavuşsun. Tek amacımız var; çiftçimiz yeniden üretsin, ülkemize bolluğun ve bereketin mutluluğu gelsin. Tek amacımız var; esnafımız siftah yapmadan dükkânını kapatmasın. Tek amacımız var; sanayicimizin fabrikasının dumanı yeniden tütsün. Tek amacımız var; beton ormanına dönen şehirlerimiz yeniden yeşillensin. Saray’ın kibir abideleri ve onların yandaşları değil tüm Türkiye kazansın, kazandığını adaletle, kardeşçe paylaşsın” dedi.

Cumhuriyet'en Ali Acar'ın haberine göre;CHP adaylarının liyakat sahibi ve kentleri kalkındırarak huzur getirecek isimlerden oluştuğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Bizim adaylarımız bunları yapabilecek liyakattedir. Adaylarımız kentlerini kalkındıracak, kentlerine huzur getirecek, kimseyi ötekileştirmeyecek, kimsenin işiyle aşıyla uğraşmayacak, beldelerinde işsizliği yenecek, kırsal alanı kalkındıracak ve her kuruşun hesabını verecek. Ben inanıyorum ki yarın sandığa giderken, vatandaşlarımız 17 yılın sonunda kendisini soğan kuyruğuna mahkûm edenleri, Londra’daki bir avuç faiz lobisine yaklaşık 150 milyar dolar faiz ödeyenleri, yandaşlarını dövize endeksli ihalelerle zenginleştirenleri, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımıza ‘türedi’ diyenleri, işsiz sayısını 8 milyona çıkaranları, neredeyse her eve işsizliğin ateşini düşürenleri, Tank Palet Fabrikası’nı Katar ordusuna satanları unutmayacak. Elinizi vicdanınıza koyunuz ve oyunuzu kullanınız. Herkesin gidip oy kullanması demokrasimizin geleceği için çok ama çok önemli” diye konuştu.

 
Editör: Haber Merkezi