ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 128 milyar doların akıbetini sordukları için suçlu ilan edildiklerini belirterek, “Suçluların iktidarı vardır artık. Türkiye Cumhuriyeti suçlular tarafından yönetiliyor” dedi.

MA'nın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, pandemi nedeniyle alınan kısıtılama kararlarına değinerek, "İş yerlerini açtınız, iş yeri sahibi ve orada çalışanların aşı olması lazım. Bu olduğu takdirde daha sağlıklı bir süreç işlemiş olur. İcra daireleri bir süre bırakın arkadaşlar ya, adam bir nefes alsın. Zaten parası olsa krallar gibi yaşayacak, parası yok. Bırakın gelir elde etsin. Esnaf bir nefes alsın” dedi.

AYASOFYA İMAMI

Ayasofya Camisi’nde görev yapan imamları da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Biz nasıl tarihimize saygılıysak, camilerde görev yapan imamların da tarihlerine saygılı olması lazım. Hele hele Müslümanların öngördüğü sevgiyi, saygıyı, barışı asla unutmamaları gerekir. Ya arkadaş sen Yunus Emre'yi de mi bilmiyorsun ya? Kinden, öfkeden beslenen bir din insanı olmaz. Ayasofya'yı açtınız da Atatürk'e hakaret etmek için mi açtınız?” diye sordu. 

128 MİLYAR DOLAR  

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’na ait 128 milyar doların nerede olduğunu bir kez daha sorararak, “Finlandiya Başbakanı 300 euroluk sabah kahvaltısını devletin kesesinden ödeyip ödenmedi polis tarafından araştırılıyor. 300 euro için devlet hazinesine el uzattıysan ben bunun hesabını sorarım diyorum. Biz 128 milyar dolar nerede dedik, suçlu ilan edildik. Soru sormak ne zamandan beri suç oldu? Bir ülkede suçu açığa çıkarmak için soru soruyoruz ve sorduğunuz soru suç kabul ediliyorsa orada demokrasi yoktur. Suçluların iktidarı vardır artık. Soru soruyoruz, suçlanıyoruz. Neden? İktidar suçlu o yüzden. Türkiye Cumhuriyeti suçlular tarafından yönetiliyor. Erdoğan dava açacak, açmazsan namertsin. Mahkemede kanıtlayacağım” ifadelerini kullandı.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, çıktığı bir programda bir siyasetçinin devlet bağlantılı suç örgütü lideri Sedat Peker’den aydan 10 bin dolar aldığı yönündeki sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, “Devletin televizyonunda açıklıyor. Birilerine mesaj gönderiyor. Kişiyi de biliyor, rakamı da veriyor. Verenlerin dilinden de konuşuyor, 'keklemişler' diye. Savcı çağırırsa gideceğim, açıklayacağım diyor. İçişleri Bakanı suçluyu niye gizliyor? Saray'a şunu mu demek istiyor? 'Bana dokunma, dokunursan bu daha başlangıç' devleti bu mantıkla yönetirseniz devleti mafyaya teslim edersiniz. Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. TBMM'ye düşen bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır.  Mafya, yer altı çetelerini güçlerini siyasi iktidarı ele geçirerek alırlar. Zindaşti uyuşturucu kaçakçısı nasıl çıktı hapishaneden? Elde ettiler siyasetçiyi. Devleti yönetenleri kontrol ettiğiniz anda, devleti yönetmeye başlarsınız. 83 milyon insan yeraltı dünyasından bir liderin ne söylediğine bakıyor. Böyle bir tablo Türkiye'ye yakışıyor mu? Memleketi bu hale kim getirdi?” diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi