ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türk Tipi Başkanlık Modeli” anayasasına dair, “Anayasa Mahkemesi'ni ve Yargıtay’ı da kaldıracak. Zaten kararı Saray veriyor" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni Anayasa çağrısına değindi. 

Kılıçdaroğlu, "Metni görmedik ama Anayasa Mahkemesini kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor. Ne diyor Sayın Bahçeli, 'Tek kişilik hükümet yönetimini tahkim etmemiz lazım'. Daha ne kadar tahkim edeceksiniz. İstediğinizi yapabiliyorsunuz. Ataması, kararı, vermediğiniz ne kaldı. Parti kapatma ve kurma yetkisi de Erdoğan’a verilmiş herhalde, o 100 maddenin içinde o da var" dedi. 

‘İHALE TAKİPÇİSİ VEKİL Mİ OLUR?’

"Devlet şirket gibi yönetilemez” diyen Kılıçdaroğlu, devamında şunları söyledi: “Şirket bile 'basiret' kuralıyla yönetilir. Kim Dışişleri Bakanı? Mevlüt Çavuşoğlu mu, Hulusi Akar mı, İbrahim Kalın mı? Kim belirliyor dış ilişkileri? 2013’de diyorum ki 'Mısır’la kavga etmeyin. Türkiye güçlü bir ülkedir, bu pozisyonumuzu koruyalım içişlerine karışmayalım'. Ben bunu söylediğimde beni darbecilikle suçladılar. Şimdi gidip yalvarıyorlar. 'Bizimle barışın' diyorlar. Devletin ne olduğunu biliyorum, siz devlette liyakati yok eder, rüşvet alanı büyükelçi atarsanız ülke bu hale gelir. Hitler’in Almanya’sını da düşünün, böyle bir şey olabilir mi? Nerede eski milletvekili varsa 'Aman DEVA’ya, Gelecek Partisi’ne gitmesin' diye büyükelçi yapıldı. Nerede Türkiye’nin itibarı? İtibarı ne kadar israf yaparım öyle görüyorlar. Önce şunu vadediyoruz. Parlamentoya sevk edeceğimiz ilk kanun siyasi ahlak kanunu olacak. İhale takipçisi milletin vekili olur mu? Bunu temizleyeceğiz."

(MA)

Editör: Haber Merkezi