ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP, HDP ve İYİ Parti olarak Türkiye-Libya arasında imzalanan mutabakata ret oyu verdiklerini belirterek, “Bu felaket anlaşmaya geçit vermezler diye umut ediyorum” dedi.


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.


Altay, Türkiye-Libya arasında imzalanan mutabakata ilişkin konuştu. Altay, Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen Türkiye-Libya arasındaki ‘Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakatı’na CHP, HDP  ve İYİ Parti olarak ret oyu verdiklerini belirtti.


Ret oyu vermelerine dair birçok gerekçelerinin olduğunu belirten Altay, “Yıllardır uluslararası anlaşmalar olur Meclis’e gelir. Biz CHP olarak yüzde 99’una evet deriz. Daha önce gelen Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması olarak bilinen Akdeniz’de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasıyla ilgili metne de geçen hafta evet oyu verdik. Neden? Doğu Akdeniz’de çıkarlarımız Türkiye’nin yanlış dış politika argümanlarından dolayı sıkıntıya düştü. Sadece bizim düşse bir şey değil, KKTC’nin de oradaki hak ve çıkarları sıkıntıya düştü. Biz Libya ile birlikte bir Münhasır Ekonomik Bölge Koridoru’nun açılmasıyla KKTC’nin hak ve menfaatlerini savunma noktasında elimizi güçlendirelim istedik. Bu felaket anlaşmaya geçit vermezler diye umut ediyorum" dedi.


‘BAHÇELİ BEKA DEDİKÇE AKP SEÇİM KAYBEDİYOR’


Altay, Erdoğan'ın ‘Kanal İstanbul’ projesiyle ilgili Montrö hatırlatmasına ilişkin de "Montrö ile bana bir şey verilmedi demek gaflettir" ifadelerini kullandı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “beka” söylemi ile ilgili ise Altay, şunları söyledi: "Sağ olsun Bahçeli beka dedikçe AKP seçim kaybediyor. Bekanın ne olduğunu herkes biliyor. MHP diye de bir parti var. Sayın Bahçeli konuşunca ben AKP Genel Başkanı konuşuyor sanıyorum. Bahçeli'nin geçmişte Erdoğan ile ilgili söylediklerini ben şu anda ağzıma almaya utanırım. Sayın Bahçeli konuşmaya devam etsin. Bahçeli beka dediyse, Erdoğan yeni bir yenilgi alacaktır."


'DİKTATÖRLÜK DEYİNCE KIZIYORLAR'


CHP’li Urla Belediyesi’ne kayyum atanması üzerinde duran Altay, "Sahiden FETÖ ile bir irtibat, bağlantı varsa bizim TCK ortada. Bizim kanuna saygımız var. Ama ispatlanmadan bir belediye başkanını tutuklayıp, kodese koyup yerine kayyum atamak... Diktatörlük deyince kızıyorlar ama bunun adı diktatörlüktür. Dava daha iddianame aşamasındayken mevcut belediye başkanının tutuklanması yargının Erdoğan'ın sopası haline geldiğinin de somut bir örneğidir” dedi. ( Kaynak: MA)
Editör: Haber Merkezi