KONYA - Konya’da incelemelerde bulunan CHP heyeti, yaşanan olayın ayrıntılarının ve bağlantılarının açık seçik ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. 

MA'nın haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdüllatif Şener başkanlığında, Ankara Milletvekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer'den oluşan heyet; Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile görüştükten sonra CHP Konya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yaptı.

Konya’ya gelmeleri ardından il, ilçe yöneticileriyle yaşanan olaya dair bilgi aldıklarını aktaran Şener, sonrasında Konya Valisi ve İl Emniyet Müdürü ile görüştüklerini belirtti. Şener, “Konya Valimizden olay hakkında değerlendirmelerini ve bilgilerini dinledik. Sorularımız üzerine de kendileri de bazı açıklamalar yaptılar” dedi.

Yapılan görüşmeler ardından hastaneye gittiklerini ifade eden Şener, “Bu menfur olay sonrası hayatını kaybeden yedi vatandaşımızın yakınları, akrabaları, sevenleri hep hastane önündeydiler. Onlara taziyelerimiz sunduk. Duygularını düşüncelerini aldık. O aileden hayatta tek kalan evlatlarıyla görüştük. Taziyelerimizi sunduktan sonra duygularını, düşüncelerini kendisinden aldık. Ailenin büyükbabası yine orada hastanenin önündeydi, onunla da konuştuk ona da taziyelerimizi bildirdik” diye belirtti.

CHP olarak bir arada birlikte yaşama iradesini güçlendirmeyi her şeyin önüne koyduklarının altını çizen Şener, “Bu ülke de farklı düşünen insanlar olabilir farklı siyasi partiler vardır. Aynı şekilde farklı etnik gruplar olabilir ama tüm yurttaşlarımızın bu ülkenin vatandaşı olarak bir arada yaşamaktan mutlu olmalarını, bir arada yaşayarak enerjilerini sinerjiye dönüştürmeleri bizim açımızdan her şeyin önündeki bir temel önceliktir” dedi.

‘HASSAS BİRGÜN’

Yaptıkları görüşmelere de değinen Şener, şöyle konuştu: “Bu menfur olay nedeniyle elbette gerek vatandaşlarımızın anlatmış olduklarından gerek Vali ve emniyet müdürümüzün söylemiş olduklarından hareketle olayın ayrıntısı ile ilgili ne olup bittiğiyle ilgili konulara girmenin şu safhada hukuki açısından doğru olmadığı kanaatindeyiz. Çünkü soruşturma safhası ve yargı süreçlerinde gizlidir, delillerin kararmasına yol açabilecek sonuçlar doğurabileceği için de bunların açık seçik şekilde konuşulması, soruşturma da evrakında yer alacak bilgilerin kamuoyunda yayılması hukuk düzenimizde uygun görülmemektedir. O bakımdan olayların ayrıntısına girmeye gerek yoktur ancak şunu bilmemiz gerekmektedir ki bugün gerçekten hassas bir gündür. Bu tür olaylar cereyan ettiğinde duygularımızla heyecanlarımızla, nefretlerimizle konuştuğumuz zaman ülkemize faydalı olamayız.”

‘SİYASETÇİLERE GÖREVLER DÜŞÜYOR’

"Siyasetçilere büyük görevler düşüyor" diyen Şener, “Bu görevler sadece siyasetçilerimizle bağlantılı değildir. Aynı zamanda devletimiz hükümetimiz ve aynı zamanda devlet kurumlarıyla bağlantılıdır. Her şeyden önce idarenin yanı yürütmenin olayların gerçek boyutlarının ortaya çıkması için bütün özeni bütün çabayı göstermesi elbette kaçınılmazdır. Çünkü kamuoyunda kendilerine sahiplenilmediği haksızlığa uğradıkları takdirde haklarının korunmadığıyla ilgili duyguların oluşması vatandaşların üzerinde devlet güvenilir olamaz bu güveni sağlanabilmesi için süreçlerin dikkatli bir şekilde sürdürülmesi lazım” ifadelerini kullandı.

AYRINTILARIN ÇIKARILMASI GEREKİR

Yaşanan olayın ayrıntılarının ve bağlantılarının açık seçik ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Şener, “Bir taraftan yürütme organına bir taraftan yargı organına düşen görevler vardır. Biz suçluların ve tüm bağlantılarının ortaya çıkarılacağına ve hak ettikleri en ağır cezayı vereceklerine inanmak istiyoruz ve inanıyoruz. Ama bununla birlikte ifade etmek istediğim başka bir konu ise siyasete düşen görevlerdir. Siyasetin konuşma tarzı bir toplumsal kültür oluşturur. Eğer siyaset nezih konuşmazsa vatandaşların duygularını dikkate almazsa yanlış çünkü siyaset konuştukça toplumsal kültür oluşturduğu için kini ve nefreti tetikleyen konuşmaların, ifadelerin özellikle başta iktidar olmak üzere siyasetin dilinde olmaması lazım siyaset nezih konuşmalıdır. Meydana gelen hadiseler bireysel husumetten meydana gelmiş olsa bile" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi