ANKARA – Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki temaslarını sürdüren CHP heyeti, Goran Hareketi ve Irak Türkmen Cephesi yöneticileri ile bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında Federe Kürdistan Bölgesi’ne ziyarette bulunan CHP heyeti, Hewler’de Goran Hareketi, Bölgesel Yönetim Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf’u ziyaret etti.

İLK ZİYARET GORAN HAREKETİ'NE 

Bölgedeki temaslarına bugün Hewler kentinde devam eden CHP heyeti, ilk olarak Goran Hareketi’ni ziyaret etti. 

CHP heyeti, Federe Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkan Yardımcısı olan Mustafa Seyit Kadir ile Goran Hareketi yöneticilerinden Birzu Mecid ve diğer bazı yetkililer ile bir araya geldi. Gerçekleşen buluşmada bölge barışı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NUN SELAMINI İLETTİ

CHP heyeti daha sonra Irak Türkmen Cephesi Hewler Temsilciliği’ni ziyaret etti. Burada aynı zamanda Bölgesel Yönetim Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan olan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ile bir araya gelindi. Görüşmede diğer bazı ITC yöneticileri de yer aldı.

Görüşmede Maruf’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileten Salıcı, Irak Türkmenlerinin daha iyi koşullarda yaşamaları siyasette, ticarette ve ekonomik hayatta Kürt ve Araplarla birlikte eşit koşullarda toplumsal barışın bir parçası olmaları gerektiğini dile getirdi.

( MA- http://mezopotamyaajansi35.com/tum-haberler/content/view/145935

Editör: Haber Merkezi