İSTANBUL - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 23 Haziran’da yenilecek seçimi kazanacaklarını belirtirken, "Bizde oy kullanmayan seçmenlerin listesi yok. Eğer AKP'lilerin elinde bu liste varsa bu listeyi nerden almışlardır, bu listeler neden bizde yok?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Örgütü, il binalarında 23 Haziran’a kadar gerçekleştirecekleri seçim çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel ile İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı. Toplantıda ilk olarak Kaftancıoğlu konuştu.


İstanbul'un 39 ilçesinde çalışma yöntemlerini belirlediklerini belirten Kaftancıoğlu, 31 Mart seçimlerinde oy kullanmayan seçmen listelerinin AKP'de olduğu iddialarına dair, "CHP olarak bizde oy kullanmayan seçmenlerin listesi yok. Eğer AKP'lilerin elinde bu liste varsa bu listeyi nerden almışlardır, bu listeler neden bizde yok?" diye sordu.


‘23 HAZİRAN'DA DA KAZANACAĞIZ'


31 Mart seçimlerine hazırlandıkları gibi 23 Haziran seçimine de hazırlandıklarını vurgulayan Kaftancıoğlu, il ve ilçe, kadın ve gençlik örgütleri, milletvekilleri ve parti meclisi üyeleriyle seçim çalışmalarını yürüteceklerini söyledi. Kaftabcıoğlu, CHP’nin 20 il örgütünün de çalışmalarına katılacağını belirterek, "İstanbul Gönülleri" yanı sıra kanaat önderlerini halkla buluşturulacağını ve tüm belediye başkanlarının seçim çalışmalarında yer alacağını kaydetti. Kaftancıoğlu, CHP Parti Okulu yöneticilerinin de sandık görevlilerine yönelik eğitim çalışması başlatacağını ifade etti.


Kaftancıoğlu, "31 Mart'ta kazandık, 23 Haziran'da bir kez daha kazanacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


'AKP YARGI VESAYETİNİN TAM DA KENDİSİDİR'


CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da, "Biz şu anda 31 Mart'ta kazandığımız bir seçimi 23 Haziran'da kazanmaya zorlanan bir durumdayız. YSK'nın darbesi sonucu yeniden seçim kararı alındı. 12 Eylül askeri darbesi sonrası da seçim kararı alındı. Darbeciler bir partiyi işaret etti ama o parti kazanamadı. Sandıktan çıkan sonuçlara müdahalede bulunuldu mu? Darbe süreçlerinde bile sandığa müdahale edilmedi" dedi.


"Bu seçim bir yerel seçim olmakla birlikte 16 milyon İstanbullunun demokrasi mücadelesi olacağı bir seçim" diyerek konuşmasına devam eden Salıcı, "Bize haksızlık yapıldığını gören tüm İstanbullular, demokrasiden yana tavır almalı. Tavırlarını açıklayan partiler var. Biz o partilere teşekkür ediyoruz. Doğrudan İmamoğlu'nu destekleyenleri de doğrudan destekleyeceğiz demeyenlere de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Salıcı, AKP'nin "yargı vesayetinin tamda kendisi olmuştur" diyerek konuşmasını tamamladı.


'İLÇE BAŞKANLIKLARIMIZA DAVET EDİYORUZ'


CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de, İstanbul'da 10 milyon 560 bin seçmenin olduğunu hatırlatarak, "Bize seçmen listeleri iletildi. Herkes seçmen olup olmadığını kontrol etsin. Bir sorun olduğunda CHP'ye ulaşsınlar" çağrısında bulundu. Salıcı, "Sandık kurullarında görev alacak yurttaşlarımız ilçe başkanlıklarımıza davet ediyoruz. Bütün yurttaşlarımız 23 Mayıs gününe kadar ilçe başkanlıklarımıza giderek müşahit olsunlar" dedi.


'1950'DEN BU YANA BÖYLE BİR DÖNEM YAŞANMADI'


CHP Genel Başkanı Seyit Torun ise, şunları dile getirdi: "1950 yılından bu yana Türkiye'de böyle bir dönem yaşanmadı. Darbe dönemlerinde bile seçim sonuçları tescillendi. Sivil bir darbe gibi 31 Mart seçimleri çalındı. 23 Haziran'da hak yerini bulacak. İBB seçimleri ile ilgili Türkiye'deki diğer belediye başkanlarımızın çalışmalarından da faydalanacağız. PM ve milletvekillerimizden faydalanacağız. Tüm İstanbul’un her bölgesinde, sokağında hemşerilerimizle bir araya geleceğiz. İnanıyorum kim bu süreci onlarda vicdanlarında tartarak bir hakkı teslim edeceklerdir. Çarşamba günü 10 belediye başkanımız ve 10 il başkanımız İstanbul'da olacak ve İmamoğlu ile çalışma yapacaklar. Bu periyodik olarak devam edecek. İmamoğlu'nun kısa süre içerisinde yaptığı hizmetle 23 Haziran'da sonra yapacağı hizmetlerin göstergesidir. Baharın sonunda inşallah yaz gelecek." ( Kaynak MA) 
Editör: Haber Merkezi