CHP Gençlik Kolları 2019 yılında gerçekleştirilecek olan iki önemli seçim öncesinde “Bize bir zafer gerek” sloganıyla seçim startını verdi. Etkinlikte AKP’ye karşı 1919 ruhuyla mücadele etme vurgusu yapıldı.

Maslak’taki TİM’de dün öğle saatlerinde Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen yüzlerce CHP’li genç iktidar yürüyüşünün ilk adımını attı. Çeşitli pankartların asıldığı salonda sık sık “Gençlik ayakta, zafer yakında”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Hak, hukuk adalet” sloganları atıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı okundu. Kılıçdaroğlu mesajında demokratik bir çağdaş Türkiye’yi ileriye ancak gençlerin taşıyabileceğini söyledi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Gözce, AKP faşizmi altında karanlığa ve bataklığa sürüklenen Türkiye’nin 19 Mayıs 1919’daki gibi gençler tarafından kurtarılacağını söyledi. CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ise her şeyin 19 Mayıs’ta Samsun’dan kalkan bir gemi ile başladığını söyleyerek, “O gün kalkan o gemideki ruh bugün bizim rehberimiz olmaya devam ediyor. Genç cumhuriyetin tarihini hep gençler yazdı. Biz de Mustafa Kemal’in gençliğiyiz. Bugün bu salonda Deniz Gezmiş’in, Uğur Mumcu’nun, Türkan Saylan’ın ve nicelerinin iradesi var. Bizler bu memleket için, özgürlüğümüz ve laik cumhuriyet için mücadeleye devam edeceğiz”diye konuştu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de mücadele için sokak gerektiğini mücadaleyi sokakta sürdürmenin gerektiğini söyledi. Etkinlikte Selin Sayek Böke, Meltem Cumbul da birer konuşma yaparken gazeteci Enver Aysever de “Semaver kumpanya” oyununu sergiledi.

Kaftancıoğlu zafer için 4 etken saydı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da zafer için 4 ana etken olduğunu belirterek, “Birincisi cesaret o olmadan kötülüğün karşısına dikilemezsiniz. Nasıl Pirsultan Hızır Paşa’nın karşısına cesaretle çıktıysa bizde o cesaretle çıkacağız. İkincisi adanmışlık ve inançtır. Davaya inanmış bir kadro olmadan başarı olmaz. Mustafa Kemal’e bakıyorum ve aynayı tutuyorum orada sizleri görüyorum. Üçüncüsü emperyal saldırılara karşı dar ağacına ülkesinin bağımsızlığı için giden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının hesapsızlığı var. Sonuncusu ise Gezi’de canını veren Ali İsmail, Berkin, Abdullah ve diğerlerinin ruhu. Bu 4 etken ile zafer gelecektir.  sokakta özgürlük türküleri söylemek üzere hepinizi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi