İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Beylikdüzü Belediye Başkanı Erem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak açıklayan CHP, ilçe belediye başkan adaylarını da 15 ile 20 Ocak tarihleri arasında yapılması planlanan PM toplantısından sonra açıklayacak. Öte yandan 4 Ocak’ta yapılacak PM toplantısında ise kazanma olasılığının düşük olduğu ilçe belediye adaylarının açıklanmasının beklendiği öğrenildi.



Bu arada Bahçelievler Belediye başkan adayı açıklanmadan evvel de faaliyete geçti.



15 aday birleşti



Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın haberine göre İstanbul’da bazı milletvekilleri, adaylık için görüşmelerini sürdürüyor. CHP İl Başkanlığınca yapılan araştırmalar sonucu oy kaybı yaşanması beklenen ilçelerdeki mevcut belediye başkanlarının değişeceğine kesin gözüyle bakıldığı edinilen bilgiler arasında. Maltepe’de aday adayı olan 15 ismin mevcut belediye başkanı Ali Kılıç’a karşı birleştiği ve Genel Merkez’le yapılan görüşmede on beş aday adayından herhangi birinin seçilmesi halinde onun desteklenmesi noktasında ortaklaşıldığı öğrenildi.



Sarıgül krizi



Beşiktaş’ta kadın aday üzerinde durulduğu, “bu ismin de belediyeyi yakından bilen bir isim olabileceği” düşünülüyor. Mustafa Sarıgül’ün adaylık için bastırdığı Şişli’de gerginlik devam ediyor. Kendisine yapılan Eyüp teklifini reddeden Sarıgül’e yeni bir ilçe teklifi yapılacağı ancak kabul etmemesi halinde ise Şişli’den de aday gösterilmeyeceği kaydedildi. CHP’nin kazanılacak gözüyle baktığı Küçükçekmece, Beykoz, Esenyurt, Bahçelievler, Eyüp ve Üsküdar gibi ilçeler için aday arayışları devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi