BOLU – CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mültecilere yönelik tepkilere neden olarak sözlerinin "Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım" diyerek arkasında durdu.

Kentte yaşayan mültecilerin su faturasına ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağı yönündeki sözleri tepkilere yol açıp, eleştirilerin hedefine oturan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözlerinin arkasında durdu.

Özcan, katıldığı Habertürk canlı yayınında kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.  Özcan, "Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım" dedi.

Göçmenlerden toplumun rahatsız olduğunu ve göçmenlerin Türkiye'ye entegre olamadıklarını öne süren Özcan, "Benim askerim orada şehit olacak, sokaktaki Suriyeli de akşama kadar gelene geçene bakacak" diye konuştu.

Özcan, hukuka aykırı bir işlem yapmayı planlamadığını, yapacaklarının hukuka uygun olacağını da söyledi.

Kendi yaptırdığı anketlerde bu konuda halkın yüzde 85 desteğini aldığını ileri süren Özcan, evinde Afgan işçi çalıştırdığı yönündeki iddialara ise "Doğru değil, çalışanım Faslı bir Türkiye vatandaşıydı. 6 ay kadar sigortalı olarak çalıştı, hatta bununla ilgili müfettiş incelemesi de geçirdim" yanıtını verdi. 

Özcan, dün belediye binasındaki basın toplantısında, yardımı kesmelerine rağmen yabancı uyrukluların Bolu'dan gitmediğini ifade ederek, "Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” demişti.

(MA)

Editör: Haber Merkezi