HABER MERKEZİ- CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de katledilen Türkiye İşçi Partisi üyesi 7 kişiyi anmak için katledildikleri evin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de katledilen Türkiye İşçi Partisi üyesi; Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan, Salih Gevence’yi, Çankaya İlçe Başkanımız Fahri Yıldırım, İlçe Yöneticilerimiz, İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Yaprak Çolak ve bir grup mahalle sakini ile birlikte katledildikleri evin önünde andık.

Bahçelievler Katliamı, faillerinden Haluk Kırcı Abdullah Çatlı’nın emriyle Ankara’nın Bahçelievler mahallesinde Türkiye İşçi Partisi üyesi 7 genç nasıl katlettiklerini mahkemede şöyle anlatmıştı:

“Kapı açılır açılmaz içeri girdik. Hepsini yere yatırdık. Ne yapacağımız konusunda talimat almak için Abdullah’a (Çatlı) birini gönderdik. Abdullah eter ve pamuk vermiş ‘Hepsini teker teker bayıltıp öldürelim’ demiş. Dışarı çıkıp, arabada bekleyen Abdullah’la konuştum. ‘Evde öldürmek zor olacak. İkişer ikişer götürüp öldürelim’ dedim. ‘Olur’ dedi. İki kişiyi büyük Reis’in arabasına bindirip Eskişehir yoluna götürdük. Müsait bir yer bulup ikisini de yere yatırıp kafalarına üçer el ateş ettik. Geri döndük. Böyle zor olacağını anlayınca Abdullah, ‘tek tek boğalım bunları’ dedi. Bir tanesini zorla boğdum, diğer dördünü bu şekilde öldürmekte zor olacaktı. Arkadaşları gönderdim. Sonra da sedirin üzerinde bulunan dört kişiye yakın mesafeden ateş ederek mermilerin hepsini boşalttım. Silahı da götürüp Abdullah’a verdim.”

Yaptıkları katliamı itiraf edenlerin bugün elini kolunu sallayarak dolaşması yüreğimizi yakıyor.

Bu katliamların bir daha yaşanmaması için CHP olarak elimiz taşın altına koyarak demokrasi mücadelesi veriyoruz. Katliamların zaman aşımı olmaz, halkın vicdanında mahkum olanlar er ya da geç yargının önünde hesap verecek!

Editör: Haber Merkezi