ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- ANKARA CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ile Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında, kısa çalışma ödeneği uygulamasının 31 Mart tarihi itibarıyla sona erdiğine dikkatleri çekti ve buna karşın pandeminin yarattığı koşulların değişmediğini ifade etti.

Ekonomik krizin derinleştiğine vurgu yapan CHP'li vekil Yıldırım Kaya, "Pandemi koşulları ağırlaşarak devam ederken kısa çalışma ödeneğinin kaldırılması işsiz sayısını daha da artıracaktır. İşverenlerin dayanma gücü kırılacak, üretimin durmasına ve üretim yapan iş yerlerinin hızla kapanmasına neden olacaktır. Pandemide hangi koşullar iyileşti de kısa çalışma ödeneğine son verdiniz? İşçinin, işverenin ve toplumun tüm kesimlerinin ortak talebi bu zorlu koşullarda kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilmesi yönündedir" dedi.

CHP'li Yıldırım Kaya, kısa çalışma ödeneğinden bugüne kadar 3 milyon 700 bin işçinin yararlandığını, uygulamanın kaldırılması yönündeki kararın işçiyi açlığa mahkum edecek nitelikte olduğunu ifade etti.

Yıldırım Kaya, kısa çalışma ödeneğinin asgari ücret seviyesine çıkarılarak yıl sonuna kadar devam edilmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi