CHP yerel seçim stratejisini bu hafta belirliyor. Partinin en üst karar alma organı olan Parti Meclisi, yerel seçim stratejisinin son rötuşlarını yapmak üzere 14 Kasım Çarşamba günü olağanüstü toplanıyor.

Artı Gerçek Esra Koçak MAYDA'nın haberine göre;  CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek Parti Meclisi toplantısının gündemi ise ittifaklar. Edinilen bilgiye göre CHP'nin, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde ilk ittifakı İYİ Parti'yle olacak. CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçimlerde ittifakın nasıl yapılacağına ise bir heyet karar verecek.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü toplantıda, İYİ Parti ile ittifak yapma konusunda Parti Meclisi üyelerinden yetki isteyecek. Bu yetkiyi alırsa ilk iş olarak İYİ Parti ile ittifak yapılmasına ilişkin politikaları belirleyecek ve görüşmeleri yürütecek bir heyet belirlenecek. Heyette MYK'da yer alan isimler de bulunacak.

İYİ Parti'nin yetkili kurullarından da ittifaka yeşil ışık yakılırsa, bir heyet de İYİ Parti kuracak. İki heyet görüşmelerinden çıkacak sonuca göre, hangi il ve ilçelerde ittifak yapılacağı belirlenecek, belediye başkan adaylarının isimleri netleştirilecek.

BAZI YERLERDE YOKLAMA BAZI YERLERDE ÖN SEÇİM

Olağanüstü Parti Meclisi toplantısının diğer gündem maddesi ise aday belirleme yöntemi. CHP tabanının ön seçim taleplerine karşın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu toplantıda, merkez yoklaması yapmak için yetki isteyeceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun bu yetkiyi tüm illerde kullanmayacağı belirtiliyor. Bazı bölgelerde ön seçim yapılacak, bazılarında ise Kılıçdaroğlu'nun PM'den aldığı yetki ile merkez yoklaması yöntemiyle adaylar belirlenecek.

CHP daha önce 105 ilçe belediye başkan adayını açıklamıştı. 14 Kasım'da gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısında 150 belediye başkan adayının da artık netleşmesi bekleniyor. Parti Meclisi toplantısının ardından olağanüstü MYK toplantısı yapılacak. İsimler Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından kamuoyuna açıklanacak.
Editör: Haber Merkezi